Tiraspol: Paradă militară la „27 de ani independenţă” de Moldova

Paradă militară în Transnistria
Paradă militară în Transnistria (unimedia.info)

Autoproclamatul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a felicitat locuitorii din stânga Nistrului cu ocazia celor „27 de ani de independenţă” a regiunii. Aşa-zisele autorităţi transnistrene au sărbătorit sâmbătă, 2 septembrie organizând o paradă militară, depuneri de flori la monumente, cântece şi poezii în limba rusă.

„Această sărbătoare pentru noi toţi a devenit un simbol al mândriei, patriotismului şi unităţii transnistrenilor. Exprimă aspiraţiile cetăţenilor Transnistriei de a vedea republica ca fiind independentă şi liberă", a declarat aşa-numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în mesajul său de felicitare, notează UNIMEDIA.

În contextul evenimentelor petrecute în ultima perioadă cu implicarea regiunii transnistrene, Krasnoselski a ţinut să mulţumească Federaţiei Ruse pentru ajutorul şi sprijinul oferite de acesta. „În 1992 soldatul rus a oprit agresiunea armată a Moldovei împotriva Transnistriei şi datorită lor, am păstrat pacea în ţara noastră de mai bine de 25 de ani. Pentru aceasta, transnistrenii sunt foarte recunoscători", şi-a exprimat clar poziţia faţă de Republica Moldova şi moldoveni aşa-zisul lider de la Tiraspol.

Cu un mesaj de felicitare a venit şi vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, declarat acum două luni persona non grata pe teritoriul R. Moldova, subliniind că în prezent Transnistria continuă să-şi intensifice legăturile cu Federaţia Rusă, astfel că multe dintre problemele din regiune ar fi fost rezolvate ca urmare a sprijinului multilateral rusesc.

„Federaţia Rusă în calitate de ţară-garant nu va admite repetarea aventurilor militaro-politice pe malurile Nistrului, indiferent de unde ar proveni acestea”, a punctat Rogozin în mesajul său, transmite agenţia oficială de la Tiraspol, novostipmr.com, citată de Radio Chişinău. ”Viitorul Transnistriei este alături de Măreaţa Rusie”, a adăugat emisarul Kremlinului.

Menţionăm că la 2 septembrie 1990 regiunea din stânga Nistrului s-a autoproclamat „Republica Sovietică Socialistă Moldovenească Transnistreană" (RSSMT).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe