Tinerii consilieri pensionari ai ministrului de Interne vor lucra gratis. Rămân "doar" cu pensiile speciale

După uriaşul scandal mediatic stârnit de faptul că şi-a luat consilieri cinci pensionaţi special, care încasau astfel şi salarii şi pensii zdravene, ministrul Carmen Dan anunţă că "sfetnicii" săi i-au făcut o surpriză frumoasă şi au decis să renunţe la salarii.
Carmen Dan(MAI),
Carmen Dan(MAI), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat miercuri că cei cinci "tineri pensionari" care i-au devenit consilieri vor renunţa la salariul pe care îl primeau în timp ce încasează şi pensii speciale, urmând să lucreze gratuit, relatează Mediafax.

Dan s-a declarat încântată de "surpriza frumoasă" care a venit după ce presa a vuit pe tema faptului că, după ce s-au pensionat la 44-45 de ani ca să prindă pensii speciale, cinci ofiţeri au devenit consilierii ministrului, încasând şi salarii, pe lângă pensiile grase. Mai mult, pe 5 august, un lider sindical - Emil Păscuţ, de la sindicatul Poliţiştilor Diamantul - i-a cerut şi el ministrului să spele ruşinea adusă Poliţiei prin angajarea celor 5, oferindu-se să o consilieze el pe Carmen Dan, gratuit.

Surpriza frumoasă sau experienţa frumoasă pe care eu am trăit-o a fost că astăzi (marţi - n.red.), toţi cei cinci consilieri ai mei au venit la mine şi mi-au spus că situaţia în care ei se află şi care este atât de intens mediatizată în plan public este o situaţie care – cred ei – poate fi remediată într-un singur fel şi că din punctul lor de vedere, expunerea publică a situaţiei lor, deşi nu s-a nominalizat şi nu s-a vorbit decât la modul general, au considerat că imaginea ministerului este afectată şi că ministerul este vulnerabilizat, motiv pentru care au decis să solicite aprobarea mea de a ieşi din această situaţie”, a spus Carmen Dan, la România TV.

Ministrul de Interne a mai declarat că nu există posibilitatea ca cei cinci consilieri ai săi să renunţa la pensie (mai mare, oricum decât salariul), motiv pentru care aceştia au ales să renunţe la salariu.

„Au ales să renunţe la indemnizaţie. Vă rog să mă credeţi că toţi cei care sunt în situaţia asta în cabinetul meu sunt oameni cu experienţă, care au activitate profesională recunoscută în spate şi care au muncit în Ministerul de Interne 20 de ani. Ei au ales, considerând că acest lucru vulnerabilizează Ministerul, au ales să plece din aceste poziţii. S-au oferit să rămână lângă mine şi să facă activitatea pe care au făcut-o şi înainte, fără să fie remuneraţi”, a completat Carmen Dan.