Tillerson părăseşte brusc o conferinţă de presă după întrebarea stânjenitoare a unui reporter francez

Rex Tillerson
Rex Tillerson (Emmanuel Dunand—AFP/Getty Images)

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, a discută luni cu reporterii înaintea unei întâlniri cu ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, când un membru al presei franceze i-a pus o întrebare incomodă.

“Bună ziua, domnule secretar”, a început reporterul. “[Domnule] secretar Tillerson, aţi depus deja o cerere de demisie cu data intrării în vigoare ianuarie [2018]?”

“Este ridicol”, a răspuns Tillerson, potrivit unei transcrieri postate de CNN.

“Vă mulţumesc”, a adăugat reporterul.

Tillerson a repetat că este o “întrebare ridicolă” şi apoi a întrerupt pe neaşteptate conferinţa de presă şi a părăsit podiumul.

Întrebarea a fost probabil rezultatul unor rapoarte media recente care au indicat că relaţia deja tensionată dintre Tillerson şi preşedintele Donald Trump devine tot mai fragilă.

Zvonurile privind demisia lui Tillerson au început să circule încă de la sfârşitul lunii trecute, când publicaţia The New York Times a raportat că preşedintele Trump ia în considerare înlăturarea secretarului de stat şi înlocuirea sa cu actualul director CIA, Mike Pompeo. Totodată, Trump ar lua în considerare nominalizarea senatorului din Arkansas Tom Cotton ca înlocuitor al lui Pompeo la cârma CIA.

În afara relaţiei sale cu Trump, Tillerson a fost criticat de foşti diplomaţi şi ofiţeri de carieră în serviciul extern pentru că a făcut reduceri semnificative de personal în cadrul Departamentului de Stat, înlăturând angajaţi de pe vremea fostei administraţii a preşedintelui Barack Obama.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe