Theresa May refuză invitaţia de a vorbi la o sesiune televizată a Parlamentului European

Theresa May a refuzat invitaţia de a se adresa unei sesiuni publice a Parlamentului European, sugerând că şi-ar face inutil inamici în timpul procesului Brexit.
Premierul britanic Theresa May.
Premierul britanic Theresa May. (Captură Foto)

Potrivit surselor de la Bruxelles, premierul a fost dispus să vorbească cu parlamentarii europeni în spatele uşilor închise după ce preşedintele Parlamentului, Antonio Tajani, a invitat-o să-şi prezinte poziţia privind Brexitul reprezentanţilor europeni aleşi.

Criticând decizia, europarlamentarul Elmar Brok, membru al comisiei de conducere a Brexitului din cadrul Parlamentului European, a declarat pentru ziarul The Guardian: "Parlamentul European este pregătit să ofere soluţii flexibile. De ce să-ţi faci duşmani? E ridicol".

Premierul britanic, notoriu pentru aversiunea de a apărea în faţa mass-mediei fără să aibă un scenariu conceput, poate să fie precaut să apară în public în Parlament, deoarece toate procedurile sunt transmise în direct la televizor. Când predecesoarea sa, Margaret Thatcher, a apărut în faţa Parlamentului în 1986, a fost întreruptă de un protestatar, iar May nu duce lipsă de duşmani pe băncile de la Bruxelles, care ar fi dispuşi să provoace o scenă.

Contextul negocierilor Brexit pare să fi devenit din ce în ce mai fragil după lipsa progresului înregistrat în cea de-a treia rundă de discuţii săptămâna trecută.

Comisia Europeană tocmai a lansat transcrierea întâlnirii din iulie, în care preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, a pus sub semnul întrebării oportunitatea secretarului Brexit, David Davis, de a conduce echipa britanică de negociere.

Duminică, Davis a declarat că negociatorul-şef Michel Barnier a părut "ridicol" susţinând că nu s-au înregistrat progrese în discuţii, în timp ce Barnier a sugerat că partea britanică nu înţelege consecinţele părăsirii pieţei unice şi a UE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe