The Sun, cel mai vândut ziar britanic, susţine Brexit-ul

Într-un editorial, cel mai mai vândut ziar în Marea Britanie, susţine ieşirea din Uniunea Europeană. Această mişcare are loc într-un moment în care un nou sondaj de opinie arată că tabăra pro-Brexit câştigă tot mai mult teren
Ziarul britniac The Sun.
Ziarul britniac The Sun. (Captură Foto)

Ziarul The Sun a printat acest editorial – în care cere britanicilor ca la referendumul privind rămânerea sau ieşirea din UE să voteze pentru cea de-a doua variantă – a fost publicat în ediţia sa de marţi.

Ziarul, care este deţinut de magnatul media conservator Rupert Murdoch, a postat şi pe Twitter câteva fragmente din editorial.

“Suntem pe cale să luăm cea mai mare decizie politică a vieţii noastre. The Sun îndeamnă astăzi pe toată lumea să voteze LEAVE [sau în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE]”, începe editorialul.

Editorialul susţine că Marea Britanie trebuie să se separe de dictatura Bruxelles-ului şi că viitorul ţării va fi mai sumbru dacă rămâne în UE.

“Ţara noastră are o istorie glorioasă. Aceasta este şansa noastră pentru a face Marea Britanie chiar mai măreaţă, pentru a ne recupera democraţia, pentru a ne păstra valorile şi cultura de care suntem mândri”, a mai susţinut ziarul.

The Sun a acuzat tabăra anti-Brexit că foloseşte panica pentru a îndemna publicul să susţină Uniunea Europeană.

Editorialul este publicat în condiţiile în care un nou sondaj, desfăşurat de yougov pentru ziarul The Times, a arătat că 46% dintre cetăţenii susţin ideea ieşirii acesteia din UE, comparativ cu cei 39% care susţin rămânerea ei în blocul european.

Britanicii se vor îndrepta la urne pe 23 iunie pentru controversatul referendum, care alimentează temerile în privinţa unei posibile dizolvări a blocului european format din 28 de state.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe