‘The Hobbit: The Battle of the Five Armies’ – Este noul nume al celui de-al treilea film The Hobbit

Captură de ecran "The Hobbit: Pustiirea lui Smaug"
Captură de ecran "The Hobbit: Pustiirea lui Smaug" (Warner Bros)

Pe 24 aprilie 2014, pe pagina de Facebook a lui Peter Jackson, locul unde regizorul îşi ţine fanii la curent în legătură cu ultimele informaţii despre filmele sale, acesta a postat următoarea menţiune ce face referire la schimbarea numelui celui de-al treilea film The Hobbit, ce ar fi trebuit să se numească: “The Hobbit: There and Back Again.”

“Informaţii din culise…

Călătoria noastră în realizarea Trilogiei The Hobbit s-a asemănat în unele privinţe cu cea a lui Bilbo, cu drumuri ascunse ce-şi dezvăluie secretele în faţa noastră în timp ce înaintăm. “There and Back Again” simt că este numele potrivit pentru al doilea în cadru al unei povestiri în două filme a aventurii de a revendica Erebor, când sosirea şi plecarea de acolo a lui Bilbo, erau amândouă în acelaşi film. Însă având trei filme, dintr-o dată părea să fie nepotrivit – pentru ca la urma urmelor, Bilbo deja a ajuns “acolo” în “Desolation of Smaug”.

Când am făcut excursia pentru premiera de anul trecut, am avut o conversaţie într-un colţ cu studioul în legătură cu ideea de a revizui titlul. Am decis să ne menţinem mintea deschisă până când o porţiune din film era gata pentru vizionare. Am ajuns în acel punct săptămâna trecută şi după ce am vizionat filmul, am decis cu toţii că acum este un singur titlu ce simţim că este cel mai potrivit.

Astfel: “The Hobbit: The Battle of the Five Armies” este noul titlu.

Precum a intenţionat Profesorul Tolkien, “There and Back Again” cuprinde întreaga aventură a lui Bilbo, aşa ca să nu fiţi surprinşi dacă o vedeţi folosită pe eticheta unui viitor set al celor trei filme.

....

De asemenea este şi The Hobbit: The Desolation of Smaug Extended Cut, ce este pe terminate, cu peste 25 de minute de scene noi, toate având o muzică de fundal originală compusă de Howard Shore.

Va fi un an plin de peripeţii!”

“The Hobbit: The Battle of the Five Armies” va apare în cinematografe pe data de 17 decembrie 2014.