Teoria complotului revine. Dragnea găseşte vinovaţii pentru inflaţie

În timp ce inflaţia tot creşte, Dragnea vorbeşte din nou despre un complot al unora care ba speculează "măririle salariilor" aduse de PSD, ba nu vor binele României, susţine Dragnea, lăsând să se înţeleagă că printre cei aflaţi în complotul contra ţării s-a afla inclusiv Iohannis şi partidele de Opoziţie.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Inflaţia a atins niveluri record în România, ceea ce afectează simţitor puterea de cumpărare a românilor. Liviu Dragnea a găsit însă un vinovat: potrivit liderului PSD, creşterea inflaţiei este generată şi de „aceste companii cu capital străin” care au majorat preţurile când au observat că s-au mărit „veniturile românilor”, relatează Hotnews.

„Am constatat că aceste companii cu capital străin, când au văzut că veniturile românilor cresc, au zis hai să mărim şi noi preţurile”, a declarat Dragnea, la Antena 3.

Aceasta nu este prima oară când Liviu Dragnea şi alţi lideri ai PSD atacă firmele cu capital străin, un obişnuit al acestor declaraţii fiind fostul premier Mihai Tudose, care a acuzat în mod repetat băncile de cosmetizarea bilanţurilor pentru a nu plăti impozite către statul român.

De asemenea, liderul PSD a mai vorbit şi despre „zvonuri” potrivit cărora „şi în alte zone se lucrează la fel, la asigurări, la bănci. „Importatorii ce au zis, hai să creştem şi noi preţurile, dacă guvernul a crescut preţurile, cea mai mare parte hai să o luăm noi”, a spus acesta.

Nu în ultimul rând, în condiţiile în care Opoziţia a explicat în repetate rânduri că inflaţia este generată de politica dezastruoasă a PSD care a mizat pe creştere economică bazată pe consum, Dragnea a susţinut că „sub nicio formă” inflaţia nu provine din politicile de creştere a salariilor implementate de PSD şi a folosit ocazia pentru a ataca din nou politica Băncii Naţionale a României de ţintire a inflaţiei.

"Legat de modul în care nu colaborează BNR cu guvernul, BNR e proprietatea României, trebuie să lucreze în beneficiul României, ar trebui să lucreze pentru diminuarea inflaţiei, nu să ascultăm mereu cum oameni de la BNR fac tot felul de previziuni publice care produc deservicii României”, a declarat Dragnea, înainte de a adăuga, legat de politica băncii centrale: „Eu nu mai sunt copil să cred în coincidenţe”.

Nu în ultimul rând, liderul PSD a susţinut că majorarea inflaţiei, la 5% în martie, a fost provocată şi de liberalizarea preţurilor la energie, „cerută de FMI şi UE”, „de unele politici de cartel, făcute de unii operatori economici cu capital străin”, de „creşterea barilului de petrol cu 33%” şi de majorarea preţurilor la produsele agricole şi alimentare importate”.

"Şi eu încerc să înţeleg, prea seamănă, prea sunt coordonate unele acţiuni de la BNR, unele declaraţii ale preşedintelui, ale liderilor din opoziţie, ştiri false. Poate cineva undeva e nervos că România chiar începe să-şi folosească potenţialul propriu în propriul interes”, a mai spus Dragnea.