Teoria că virusul Wuhan este sintetic devine mainstream: Yahoo Finance preia o analiză - 99% este din laborator

Ceea ce era iniţial o teorie conspiraţionistă ajunge încet să fie varianta oficială, cel puţin în occident.
Vedere aeriană a Institutului de Virologie din Wuhan, 27 mai 2020
Vedere aeriană a Institutului de Virologie din Wuhan, 27 mai 2020 (Hector Retamal/AFP via Getty Images)

Pe 29 ianuarie Dr. Steven Quay, MD, phd., CEO al Atossa Therapeutics, Inc., a publicat o lucrare intitulată „O analiză bayesiană concluzionează dincolo de orice îndoială rezonabilă că SARS-cov-2 nu este obţinut natural prin zoonoză, ci este produs în laborator”, arată un material Yahoo Finance.

Studiul de 193 de pagini poate fi descărcat de la Zenodo, o arhivă online open source cu scop general operată de CERN, aici: https://zenodo.org/record/4477081#. Un scurt videoclip explicativ despre publicaţie poate fi găsit aici: https://zenodo.org/record/4477212#.

Scopul analizei a fost de a determina originea virusului Wuhan, care mai este cunoscut şi sub denumirea numele de SARS-cov-2, care cauzează COVID-19.

Plecând de la premiza iniţială că, cu o probabilitate de 98,2%, virusul Wuhan ar fi fost rezultatul unui salt zoonotic (a sărit bariera speciilor de la liliac la om) natural, şi doar 1,2% probabilitate să fie o scurgere de laborator, studiul găseşte şi analizează impactul a douăzeci şi şase de fapte şi dovezi independente, examinate sistematic.

Concluzia finală la care ajunge lucrarea arată că virusul Wuhan provine, de fapt, din laborator, cu probabilitate de 99,8% şi că există doar 0,2% şanse ca el să fi apărut pe cale naturală.

„La fel ca mulţi alţii, sunt îngrijorat de ceea ce par a fi conflicte de interese semnificative între membrii echipei OMS şi oamenii de ştiinţă şi medicii din China şi cât de mult acest lucru va împiedica o examinare imparţială a originii SARS-cov-2”, a spus Dr. Quay.

Citiți și Departamentul de Stat: Cercetătorii de la Institutul din Wuhan aveau simptome COVID19 în toamna lui 2019

„Analizând doar dovezi ştiinţifice accesibile publicului despre SARS-cov-2 şi folosind estimări extrem de conservatoare în analiza mea, concluzionez, totuşi, că este dincolo de orice îndoială rezonabilă că SARS-cov-2 a scăpat din laborator. Dovezile adiţionale a ceea ce par să fie secvenţe genetice ale vaccinului adenovirus la specimene [prelevate n.r.] de la cinci pacienţi, luate în decembrie 2019 şi secvențiate de Institutul de Virologie din Wuhan necesită o explicaţie. Puteţi vedea acest tip de date într-un studiu de provocare de vaccin, de exemplu. Sper că echipa OMS poate obţine răspunsuri la aceste întrebări.”

Citiți și "Totul a fost o minciună" - consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul Wuhan provine din laborator

Pentru a ajuta la găsirea adevărului şi pentru a obţine părerea terţilor cu privire la metodologiile utilizate şi concluziile la care s-a ajuns în această lucrare, o copie draft a analizei a fost trimisă la douăzeci şi şase de oameni de ştiinţă din întreaga lume, inclusiv anchetatorilor OMS aflaţi în prezent la Wuhan, Institutului de Virologie Wuhan, precum şi altor virologi proeminenţi.

Citiți și Medicul care a descoperit HIV: "Virusul Wuhan nu poate fi decât creat în laborator"

Despre Steven Quay, MD, Ph.D.

Dr. Steven Quay a publicat peste 360 de contribuţii medicale şi a fost citat de peste 10.000 de ori, plasându-l în topul 1% al oamenilor de ştiinţă din întreaga lume. Deţine 87 de brevete SUA şi a inventat şapte produse farmaceutice aprobate de FDA care au ajutat peste 80 de milioane de oameni.

O echipă a redacţiei Epoch Times New York a realizat la începutul anului 2020 un documentar despre originea virusului Wuhan, care ajungea la aceleaşi concluzii.

Se încarcă player-ul...

Filmul a fost cenzurat de platformele social media în ciuda mai multor luări de poziţie similare ale unor pesonalităţi din lumea medicinei sau a serviciilor de informaţii.