Teodorovici: Vom elimina poprirea conturilor. O să dispară această abordare agresivă!

El însuşi dator în 2016 cu sume mari la Fisc, potrivit presei, ministrul de Finanţe anunţă că va elimina măsura popririi pe conturi.
Forum 2014 dedicat Fondurilor Structurale Europene. Grand Hotel  Marriott. În imagine, Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul Fondurilor  Europene
Forum 2014 dedicat Fondurilor Structurale Europene. Grand Hotel Marriott. În imagine, Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene (Epoch Times România)

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a anunţat, miercuri, că îşi propune ca, până la finele lui 2018, să elimine măsura de poprire a conturilor românilor, măsură pe care a catalogat-o drept "o abordare agresivă a statului."

"Nu te poţi uita în ochii unui român simplu, care n-are niciun fel de instrument de apărare. O să dispară această abordare agresivă din partea statului. Poprirea aceasta dispare. Nu o să mai găsească românul un cont blocat pe neaşteptate.

Nu se poate ca o persoană când pleacă într-o excursie în străinătate se trezeşte că nu poate să-şi acceseze conturile pentru că, pentru o sumă minoră, cineva i-a blocat toate conturile. Asta dispare până la sfârşitul acestui an", a declarat Eugen Teodorovici, preluat de ziare.com, la Antena 3.

Totodată, ministrul de Finanţe a mai anunţat că vrea să elimine şi lista cu datornicii persoane fizice publicată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), susţinând că această "listă a ruşinii" este o "măsură comunistă care induce ura între semeni".

"Lista ruşinii o vom elimina. Este o măsură comunistă, induce ura între semeni. Nu trebuie să punem o listă a ruşinii pe gard. Ce mă interesează pe mine dacă vecinul meu are datorii? Este treaba autorităţilor. La firme, da, sunt de acord să fie publicată", a susţinut ministrul.

Reamintim că potrivit presei, Teodorovici însuşi ar fi avut, în 2016, datorii la Fisc în valoare de peste 73.000 de lei. Atunci, Teodorovici a spus că va plăti cum poate.

Potrivit Adevărul, lista "ruşinii" din 2016, care arăta că Teodorovici datora ANAF peste 73.000 lei, a fost scoasă de pe site-ul data.gov.ro. Documentul conţinea aproape 200.000 de nume.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne