Teodorovici şi-a semnat singur un credit de 1 milion, subvenţionat de stat

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times Romania)

Jurnaliştii de la investigative-report.ro au publicat documente, potrivit cărora, ministrul demis al Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici şi-ar fi acordat sieşi, indirect, un credit cu dobândă subvenţionată de dezvoltare pentru IMM în numele şi contul statului în valoare de peste 1 milion de lei, pe o perioadă de 60 de luni. Astfel, la 13 noiembrie 2008, Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări, condus de preşedintele Eugen Orlando Teodorovici, decidea acordarea împrumutului sus-menţionat. La vremea respectivă, Teodorovici era secretar de stat la Finanţe şi preşedintele organismului ce superviza toate operaţiunile de finanţare ale celebrei bănci de stat Eximbank.

Banii au ajuns în contul firmei SC CASA MARIEAAN SRL Bucureşti. Sursa citată mai informează asupra faptului că firma Casa Marieaan SRL era, în realitate, a lui Teodorovici, chiar dacă oficial, în actele de înfiinţare era deţinută şi administrată de Sofia Costache, soacra ministrului. Firma avea sediul social la domiciliul din acea vreme al lui Teodorovici, din str. Tacu nr.8, sector 5.

Pe 18.02 2009, la puţin timp după primirea creditului de la Eximbank, familia Teodorovici şi-a deschis, pe firmă, un restaurant (punct de lucru) în vila personală din str. Crişana nr.21, o altă locuinţă obţinută prin credit ipotecar în anul 2007. Managerul restaurantului avea să fie la acea vreme Andreea Simona Teodorovici, cumnata lui Orlando, respectiv soţia fratelui acestuia, Mădălin Bogdănel Teodorovici.

Datele din registrul comerţului arată că restaurantul a rămas în vila lui Eugen Teodorovici timp de 5 ani şi 5 luni, iar prin contractul de închiriere încheiat între firma familiei şi soţii Teodorovici, chiria lunară pentru restaurant a fost de 5.000 euro.

Articolul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne