Teodorovici: Orban are nonşalanţa unui impostor de rând. Era şomer înainte să ocupe funcţia de premier

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici a avut o ieşire dură, pe Facebook, după ce prim-ministrul Ludovic Orban le-a cerut cetăţenilor să ignore decizia Curţii Constituţionale privind suspendarea carantinării şi izolării.

"Ticăloşia conduce România‼️ Un individ care ocupă funcţia de premier al României (după ce era, la propriu, şomer‼️) îşi permite cu nonşalanţa unui impostor de rând, ca, sub însemnele statului român pe care a jurat să-l apere şi ale cărui legi şi Constituţie a jurat să le respecte, să îndemne cetăţenii la nesocotirea unei decizii a Curţii Constituţionale şi la nerespectarea acesteia. Premierul Orban omite (sunt convins că din incompetenţă) parcurgerea unor etape legale în adoptarea deciziilor de restrângere a unor drepturi ale cetăţenilor, impusă de situaţia medicală din România. Ulterior, exclusiv din rea voinţă, încăpăţânare şi ... aceeaşi incompetenţă, toţi cei din jurul său au refuzat cu obstinenţă, chiar şi în al 12-lea ceas, corectarea greşelilor făcute", a declarat Teodorovici.

Liderul PSD a precizat, ironic, că întrebarea nu este dacă Orban este "ipocrit sau iresponsabil", pentru că "răspunsul deja îl ştiam", ci dacă:

⁉️ CCR a arătat că starea de alertă a fost instituită cu încălcarea Constituţiei,

⁉️ DNA a arătat că unele achiziţii s-au făcut cu încălcarea legislaţiei,

⁉️ realitatea a arătat că unii liberali se testau preferenţial în faţa românilor,

⁉️ s-a demonstrat că în timp ce românii erau ţinuţi în case, în Palatul Victoria era "paranghelie",

... atunci exact ce anume au făcut corect şi legal şi pentru români PNL şi Guvernul în ultimele 8 luni.

"Trebuie să admit, totuşi, că şi Parlamentul are partea sa de vină prin faptul că, probabil, crezând în buna intenţie pe care ar trebui să o manifeste cei care ocupă scaunele de la Palatul Victoria, a aprobat în grabă, fără să mai verifice dacă au fost parcurse toate etapele legale. Aşadar, o combinaţie distrugătoare: prezumţia de bună credinţă a Guvernului dublată de prezumţia de vigilenţă a Parlamentului", a conchis Teodorovici.

Reamintim că premierul Ludovic Orban le-a cerut cetăţenilor să ignore decizia Curţii Constituţionale privind suspendarea carantinării şi izolării, recomandarea fiind să ţină cont de regulile fireşti până ce Guvernul va adopta proiectul de lege care va reglementa lucrurile.

"Prima consecinţă a deciziei CCR este că pacienţii pot fi externaţi la cerere, nu pot fi opriţi în cazul în care doresc să fie trataţi. A doua consecinţă este că nu mai putem aplica măsura carantinării, izolării la domiciliu. De exemplu, dacă un pacient vrea să iasă din spital, nu mai poate fi oprit, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR şi nici nu intră în izolare la domiciliu. Deci CCR a decis ca o persoană infectată cu COVID-19 poate să circule liberă fără nicio măsură de restricţie, lipsind autorităţile de posibilitatea de a lua astfel de măsuri care sunt adoptate în toate statele europene. CCR nu e la prima decizie care zădărniceşte eforturile pentru a apăra sănătatea şi viaţa cetăţenilor", a transmis Orban, adăugând că între starea de urgenţă şi starea de alertă Curtea Constituţională a anulat toate amenzile şi a interzis autorităţilor statului să dea amenzi.

Premierul a precizat, în acest context, că Executivul lucrează la un proiect care va reglementa lucrurile, ce ar putea fi adoptat de Guvern săptămâna viitoare.

"Imediat ce am văzut decizia CCR, deja am structurat o lege. E o echipă comună a Ministerului Sănătăţii, Justiţiei şi Internelor, cu componentă de IGSU, care lucrează la un proiect de lege, care va intra cât mai repede cu putinţă. Convoc şedinţă de Guvern în momentul în care este gata proiectul, luni, cel târziu marţi, după părerea mea. Decizia CCR nu produce efecte până nu e publicată în Monitorul Oficial. Când va fi, va produce efecte. Recomandarea mea către cetăţeni este să respecte toate regulile. Cererea mea, recomandarea mea către toţi cetăţenii este să nu ţină cont de deciziile CCR, să acţioneze responsabil, aşa cum au acţionat până acum, [...] să ţină cont de regulile fireşti. [...] Managementul spitalului nu poate să împiedice o persoană internată cu COVID-19, care vrea să plece, iar noi nu putem lua măsura de izolare la domiciliu", a afirmat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne