Teodorovici: Jalnic! Eu cer dovezi privind bugetele paralele şi Cîţu ameninţă că vine în Parlament cu directorii MFP şi ANAF

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Fostul ministru al Finanţelor Eugen Teodorovici l-a atacat pe succesorul său de la PNL, Florin Cîţu, după ce acesta a anunţat că va aduce în Parlament “directorii din Ministerul Finanţelor Publice şi din ANAF” în contextul moţiunii simple care îl vizează.

“I-am cerut pseudo-ministrului Vasile Cîţu să prezinte public dovezi şi probe pentru afirmaţiile halucinante legate de existenţa unor bugete paralele, unor ‚găuri’ bugetare şi a unor grupuri infracţionale în Finanţe. În replică, astăzi s-a grăbit să afirme că va aduce directorii din Ministerul Finanţelor Publice şi din ANAF să prezinte ei într-o conferinţă de presă şi în Parlamentul României, cu ocazia moţiunii simple, toate informaţiile şi documentele oficiale legate de bugetul ţării”, a declarat Teodorovici pe pagina sa de Facebook.

În plus, fostul ministru l-a acuzat pe Florin Cîţu că mişcarea sa este o “răfuială politică” şi că nu ar trebui să îi implice pe funcţionarii publici.

“Pseudo - ministrul Vasile Cîţu chiar nu înţelege că funcţionarii publici nu trebuie implicaţi în răfuielile sale politice pentru că ei nu sunt nici pesedişti, nici penelişti! Ei sunt profesionişti! JALNIC, domnule pseudo-ministru.... JALNIC! Eu nu mi-am permis să-i implic pe oamenii din administraţie în niciuna din cele 5 moţiuni simple îndreptate împotriva mea. La moţiune sigur vei veni singur! Fără abuzuri la adresa oamenilor din Finanţe!”, a conchis Teodorovici.

Reacţia lui Teodorovici vine după ce Florin Cîţu a anunţat, ca răspuns la anunţul făcut de şefa PSD Viorica Dăncilă, că partidul său va depune săptămâna viitoare o moţiune simplă împotriva liberalului, că va aduce cu el în Parlament “toţi directorii din MFP şi ANAF care au lucrat cu fostul ministru şi cu Darius Vâlcov la elaborarea bugetului, a rectificării din august şi mai ales la elaborarea strategiei fiscal bugetare pentru perioada 2019-2021”.

Potrivit şefului de la Finanţe, oficialii vor fi prezenţi cu date şi documente oficiale care vor arăta că: Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici ştiau din martie că vor depăşi ţinta de deficit, situaţia execuţiei bugetare şi mai ales estimările pentru final de an în momentul în care a preluat mandatul. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne