Teodorovici îşi aminteşte brusc că a insultat o jurnalistă. Scuze tardive. Plus un atac voalat

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

La trei zile după ce a abuzat verbal o jurnalistă de la B1, (încă) ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a găsit cu cale să transmită public, printr-o postare pe Facebook, scuzele pe care până acum nu le-a cerut.

Merită însă remarcat că, în finele postării sale, ministrul ţine să lanseze un atac la adresa jurnaliştilor. Nu este clar dacă prin acest atac al său Teodorovici încearcă să sugereze că a avut dreptate să se adreseze grobian reporterei B1. Mai mult, Teodorovici a ţinut să îşi aroge şi ceva merit din "incidentul" cu jurnalista, susţinând că faptul că a cerut scuze denotă tărie de caracter.

Redăm postarea ministrului:

"Regret incidentul de zilele trecute, petrecut pe holurile Parlamentului. Chiar am sunat-o pe doamna Gabriela Del-Pupo, reporter al site-ului de ştiri b1 şi i-am prezentat personal scuze.

A fost un dialog care nu mă reprezintă, purtat într-un moment nepotrivit. Cu toţii facem greşeli, de multe ori fără cea mai mică intenţie de a-i răni pe ceilalţi. Mi-am cerut scuze pentru că a-ţi cere scuze atunci când greşeşti nu înseamnă slăbiciune, ci înseamnă tărie de caracter şi asumare, înseamnă că îţi consideri greşelile lecţii de viaţă din care înveţi ceva îndreptându-le.

Aş dori să închei prin a arăta că port un respect deosebit pentru jurnaliştii care îşi fac meseria cu profesionalism şi care refuză pătarea acestei nobile meserii cu interese ce trec mult dincolo de etică şi deontologia profesională.", scrie Teodorovici.

Reamintim că Teodorovici a şocat opinia publică după ce, la finalul moţiunii de cenzură, i-a vorbit unei jurnaliste la un mod incalificabil, acuzând-o pe aceasta că îi face curte, invitând-o la discuţii noaptea, spunându-i că are dinţii puşi etc. Ministrul a şocat şi ulterior când a refuzat să ceară scuze pentru acest lucru. Întrebat pe holuri de reporterul Europa Liberă Cristian Andrei, dacă îi va cere scuze jurnalistei de la B1, aşa cum a spus premierul Dăncilă că ar trebui să facă, Teodorovici a susţinut că nu ştie despre ce este vorba.

Redăm integral dialogul dintre Teodorovici şi reportera de la B1.ro:

Reporter: Bună ziua, de la B1.ro sunt, site de ştiri.

Teodorovici: Ce este B1? Ce este B1? Boii.Ro?

Reporter: Site-ul de ştiri B1.ro.

Teodorovici: Boii.ro aţi spus? Ce e asta B1.ro?

Reporter: B1.ro

Teodorovici: Aaa. Boii.ro! Nu ştiu ce e asta!

Reporter: Ce veţi face în continuare, regretaţi vreo măsură?

Teodorovici: Sunteţi liberă diseară că să vă spun ce? Nu prea vă văd la faţă!

Reporter: Îmi spuneţi şi mie dacă regretaţi vreo măsură?

Teodorovici: Îmi faceţi curte? Faceţi curte că nu vă văd ochişorii, dinţii văd că îi aveţi puşi!

Reporter: Nu, nu am dinţii puşi!

Teodorovici: Dar ce aveţi pus?

Reporter: Ce interese aveţi acum că aţi scăpat de politică...

Teodorovici: Cu dumneavoastră sigur nu!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne