Teodorovici, în centrul unui nou scandal: "Noi facem un spital, ei încearcă pe toate căile să ne oprească"

Eugen Teodorovici şi fondatoarele Asociaţiei "Dăruieşte Viaţă"
Eugen Teodorovici şi fondatoarele Asociaţiei "Dăruieşte Viaţă"

Oana Gheorghiu, una dintre cele două fondatoare ale Asociaţiei "Dăruieşte Viaţă", ONG care construieşte un spital pentru copiii bolnavi de cancer, s-a arătat revoltată, sâmbătă, pe pagina sa de socializare, de atitudinea ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici.

Motivul nemulţumirii: ordinul pentru înfiinţarea registrului în care toate ONG-urile sunt obligate să se înscrie până la 1 aprilie, altfel nu vor mai putea beneficia de finanţare.

Vă prezentăm mai jos postarea Oanei Gheorghiu:

"Din categoria #NoiFacemUnSpital, ei încearcă, pe toate căile, să ne oprească. Ei sunt mulţi, azi, însă, doar despre Eugen Teodorovici, pe care l-aţi văzut zilele trecute vorbind despre legalizarea canabisului. Dar să revenim la lucrurile care ar trebui să-l preocupe cu adevărat pe domnul ministru de Finanţe.

Îl auziţi adesea pe domnul Eugen Teodorovici spunând 'eu ce promit fac'. Să nu credeţi, nu e deloc aşa.

Pe 15 martie, am decis să organizăm protestul #şîeu la Ministerul Finanţelor Publice, pentru a atrage atenţia asupra activităţii intense derulate de acest minister în vederea blocării ONG-urilor.

Domnul ministru, într-un exerciţiu de imagine, presupun, a ieşit în acea zi, în faţa instituţiei şi a promis deschidere pentru o discuţie pe marginea Proiectului de Ordin privind Registrul ONG-urilor/unităţilor de cult, proiect pe care tot la presiune îl publicase cu o noapte înainte.

Dar ce credeţi? Are domnul Teodorovici respect pentru lege şi pentru cuvântul dat? Nicidecum.

Ieri, 22 martie, la doar 7 zile de la publicarea proiectului pe site-ul ANAF, proiect ce ar fi trebui să fie în dezbatere publică minimum 10 zile, domnul Teodorovici a dispus publicarea Ordinului, în forma absurdă, ilegală şi birocratică din proiect, în ciuda faptului că urma să avem discuţii pe baza propunerilor pe care care urma să i le trimitem şi pe care, de altfel, le-a primit ieri. A încălcat legea, nerespectând termenul de dezbatere de 10 zile şi şi-a încălcat promisiunea făcută în faţa presei, de a discuta pe marginea proiectului de ordin.

A publicat un Ordin, care pe lângă că este abuziv, nici măcar nu este funcţional, aplicaţia pe site-ul ANAF nu funcţionează şi nici formularul 163, prevăzut în ordin, nu există pe acest site. Bătaie de joc în formă continuată.

Nu vom accepta acest abuz, ne vom lupta până la capăt, vom merge în instanţă, ne vom apăra dreptul de a construi un spital, de a fi cetăţeni respectaţi de funcţionari plătiţi să-şi facă treaba nu să-şi bată joc.

Las aici obiecţiile transmise domnului Ministru, în speranţa că vor fi de folos şi altor ONG-uri."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne