Teodorovici în acţiune: Guvernul se împrumută din nou la bănci. Luna aceasta - 4 miliarde de lei

Ministerul de Finanţe se împrumută iar - intenţionează să ia de la bănci nu mai puţin 4 miliarde de lei în luna septembrie.
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat pentru luna septembrie împrumuturi de la băncile comerciale de 3,935 miliarde de lei, potrivit ziare.com.

Din această sumă, 3,5 miliarde de lei vor fi luaţi prin licitaţii de obligaţiuni de stat şi certificate de trezorerie, la care se poate adăuga suma de 435 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. Faţă de luna august, împrumuturile programate de MFP sunt mai mari cu 1,105 miliarde de lei.

Pentru mai multe detalii, intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne