Teodorovici după înfrângere: Când vom spune 'da' sau 'nu' din convingere şi nu din constrângere, PSD va fi liber

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Eugen Teodorovici, unicul contracandidat al lui Marcel Ciolacu la şefia PSD, le-a mulţumit celor care l-au votat la Congresul partidului desfăşurat sâmbătă. Cel mai fervent contestatar al lui Marcel Ciolacu şi-a reiterat acuzaţiile, potrivit cărora în rândul partidului au existat presiuni şi constrângeri pentru ca Ciolacu să fie ales preşedintele partidului.

"Vreau să vă mulţumesc celor care mi-aţi acordat votul în Congresul de ieri, la care eu nu am participat - este un gest care mă onorează -, dar şi celor care aţi fi vrut să o faceţi, dar nu aţi putut. Celor care v-aţi anulat votul sau aţi decis, ca şi mine, să nu participaţi.

Chiar dacă nu am participat şi mi-am explicat refuzul de a fi prezent într-o competiţie organizată nedemocratic şi nestatutar, eu merg înainte cu credinţa şi speranţa că vom face din acest partid acel PSD reformat, puternic, care va reuşi să schimbe întreaga clasă politică din România.

Merg înainte cu convingerea că nu este niciodată prea târziu pentru a deveni liberi şi că atunci când toţi PSD-iştii vom putea spune 'da' sau 'nu' din convingere şi nu din constrângere, PSD va fi liber", a declarat Teodorovici într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

Declaraţia fostului preşedinte executiv al PSD vine în contextul în care la Congresul PSD desfăşurat sâmbătă, Marcel Ciolacu a fost ales cu o majoritate zdrobitoare de voturi drept preşedinte „plin” al partidului, Teodorovici obţinând doar 91 de voturi din cele 1450 exprimate.

După victoria sa, Marcel Ciolacu, l-a invitat pe Teodorovici – care nu participase la congres - să se alăture echipei sale.

"O să mai fac un lucru, mi-l conferă totuşi funcţia de preşedinte. O să îl invit pe Eugen Teodorovici să se alăture acestei echipe şi să înţeleagă că o entitate cum este PSD depăşeşte jocul singular, filmele cu Chuck Norris şi cu lupul singuratic erau prin anii 75", a declarat Ciolacu la conferinţa de presă ce a avut loc după votul de la Congres.

Întrebat de presă dacă invitaţia adresată lui Eugen Teodorovici este pentru a ocupa o funcţie anume, şeful PSD a replicat: "I-am făcut un apel public în faţa dvs şi sper... sunt ferm convins că întreaga echipă vom găsi soluţia cea mai bună".

Reamintim că Ciolacu a înregistrat o victorie zdrobitoare în faţa lui Teodorovici. Mai exact, din cele 1.450 de voturi exprimate, 1.310 au fost pentru echipa sa şi doar 91 pentru Eugen Teodorovici, iar 49 de voturi au fost nule.