Teodorovici, despre stadionul de 12 milioane de euro din Alexandria: Nu se justifică!

Întrebat ce opinie are despre alocarea a 12 milioane de euro pentru un stadion de fotbal în Alexandria, Teodorovici este de părere că investiţia nu se justifică şi că Ministerul Dezvoltării nu poate cheltui aceşti bani fără avizul premierului.
Forum 2014 dedicat Fondurilor Structurale Europene. Grand Hotel  Marriott. În imagine, Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul Fondurilor  Europene
Forum 2014 dedicat Fondurilor Structurale Europene. Grand Hotel Marriott. În imagine, Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene (Epoch Times România)

În linie cu opinia Opoziţiei, fostul ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici, actualmente consilier onorific al prim-ministrului Mihai Tudose, susţine şi el că alocarea a 12 milioane de euro pentru construirea unui stadion de fotbal în Alexandria, judeţul Teleorman nu se justifică.

"Nu se justifică”, a declarat Teodorovici, la Digi24, întrebat despre alocarea fondurilor.

Fostul ministru a mai precizat că încă nu a discutat cu premierul Mihai Tudose despre acest subiect, pentru că „decizia a fost luată de ministrul Dezvoltării”.

"Nu am nimic cu cei care susţin sportul, fotbalul, dar sunt convins că erau alte lucruri la nivel naţional...”, a adăugat Teodorovici, precizând că Sevil Shhaideh poate face astfel de cheltuieli la Ministerul Dezvoltării fără avizul premierului.

Curând vom plăti foarte multe amenzi, apă, canal, deşeuri, sunt zeci de miliarde de euro. Există o notă de informare la nivelul Guvernului făcută de mine în 2015 cu Ministerul Mediului, unde arătam că sunt vreo 30 de miliarde de euro pe care România ar putea să le plătească pe neconformare pe apă, canal şi deşeuri”, a subliniat fostul ministru.

Declaraţiile lui Teodorovici sunt făcute în contextul în care ministerul Dezvoltării îşi propune să aloce, prin Compania Naţională de Investiţii, circa 40 de milioane de euro pentru stadioanele din Alexandria şi Craiova. Alocarea ar urma să fie făcută în condiţiile în care cheltuielile totale ale statului cu investiţiile, din buget şi din fonduri UE, au fost, în primele cinci luni ale anului, de doar 4,1 mld. lei, în scădere cu 54% faţă de 2016, acuză USR, care susţine că cheltuirea a zeci de milioane de euro de către Sevil Shhaideh pentru modernizarea stadioanelor din Alexandria şi Craiova ar fi cadouri politice făcute liderilor PSD Liviu Dragnea şi Lia Olguţa Vasilescu.