Teodorovici continuă războiul cu Corina Creţu: Nu m-a primit la Bruxelles! Replica oficialului european

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Comisarul european Corin Creţu a afirmat, pentru hotnews.ro, că nu a primit nicio solicitare pentru vreo întâlnire din partea ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, care a mers recent în vizită oficială la Bruxelles.

„N-am primit, nici eu, nici echipa mea, nicio solicitare de la dl Teodorovici pentru a avea o întâlnire. Preocuparea mea principală e ca proiectele să meargă mai departe. După 26 mai sunt dispusă să mă întâlnesc cu orice reprezentant al Guvernului pentru a discuta despre evaluarea şi deblocarea proiectelor. Rămân la dispoziţia autorităţilor din statele membre, deci şi România, pentru a accelera absorbţia fondurilor europene. Îmi pare rău că s-a ajuns la atacuri care divizează societatea românească. Orice premier şi ministru îşi pot aduce aminte foarte bine că uşa mea a fost întotdeauna deschisă. Sper că această ultimă săptămână de campanie electorală să nu divizeze şi mai mult societatea românească”, a declarat Corina Creţu.

Reacţia sa vine după acuzaţiile lansate de ministrul Eugen Teodorovici potrivit cărora ar fi încercat să aibă o întrevedere la Bruxelles cu oficialul european, dar a fost refuzat.

„Am spus că, acum foarte mulţi ani, pe când construiam aderarea României la Uniunea Europeană, când implementam primele proiecte finanţate din fonduri europene, sau mai recent, când cream un minister al fondurilor europene, doamna Corina Creţu nici nu ştia unde este oraşul Bruxelles pe hartă... evident figurativ. Iar în anul 2014, când a păşit în capitala Uniunii Europene în calitate de comisar pentru politică regională, am fost primul ministru român cu care a avut o întâlnire oficială. Totuşi, aceeaşi doamnă a dovedit că nici nu ştie care este interesul ţării care a trimis-o acolo. Iar dacă ştie, este şi mai grav...înseamnă, nu doar că nu vrea să sprijine România, ci, dimpotrivă, că vrea să-i pună beţe în roate. [...] Comisarul Creţu, nu doar că a refuzat să primească un ministru român - fapt scuzabil doar de o agendă publică încărcată - dar şi mai grav, a interzis şi celor de la nivelul tehnic din cadrul structurii Comisiei Europene responsabilă cu politica regională - DG Regio - să primească delegaţia României”, a scris Teodorovici, sâmbăta, pe pagina sa de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne