Teodorovici: Ciolacu şi Stănescu şi-au însuşit funcţia în mod fraudulos. Parchetul poate cere radierea PSD

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Fostul ministru PSD de Finanţe Eugen Teodorovici afirmă că el este preşedintele interimar al partidului potrivit "legii actuale şi statutului" şi îi acuză pe Ciolacu şi Paul Stănescu de fals şi uz de fals pentru că „şi-au însuşit o calitate oficială în mod fraudulos”, informează Europa Liberă. Totodată, Teodorovici susţine că în data de 22 august nu va avea loc Congresul extraordinar al PSD programat să se desfăşoare online.

„Domnii Ciolacu şi Stănescu au făcut fals şi uz de fals, iar eu voi face plângere penală pentru că nu accept ca acest partid să fie terfelit de nişte infractori. Faptul că ţi-ai însuşit o calitate oficială, într-un mod fraudulos, doar pentru a obţine bani asta înseamnă. Modificările aduse la Statut sunt realizate de o conducere nelegală. Statutul e încălcat în mod clar. Fiecare parte se adresează instanţei, dar ei pun în pericol validarea listelor din 18 august pentru locale, mai mult, ei pun în pericol chiar existenţa întregului partid. Parchetul poate cere radierea partidului. Eu sunt preşedintele interimar al partidului pe legea actuală şi pe Statut, sunt preşedintele CEX-ului”, a declarat Eugen Teodorovici.

Reamintim că anul trecut, fostul ministrul al Finanţelor era preşedinte executiv al PSD, funcţie obţinută la Congresul din iulie 2019. După ce Viorica Dăncilă a fost silită să îşi dea demisia în luna decembrie, Teodorovici nu a renunţat la funcţia sa şi acum susţine că el era cel care ar fi trebuit să preia conducerea interimară a PSD după demisia Vioricăi Dăncilă. Însă la Comitetul Executiv al PSD din decembrie 2019 a fost decis ca interimatul să fie preluat de Ciolacu drept preşedinte şi Paul Stănescu drept secretar general.

Revenind la acuzaţiile lui Teodorovici, fostul ministru mai susţine că actualul preşedinte interimar al partidului, Marcel Ciolacu, face presiuni în teritoriu pentru ca Teodorovici să nu primească sprijin pentru candidatura sa la funcţia de preşedinte al partidului. Concret, acest lucru pare să se fi şi întâmplat, întrucât potrivit sursei citate, comisia de validare a candidaturilor pentru Congresul PSD a transmis Comitetului Executiv că dosarul lui Eugen Teodorovici nu ar fi complet. Fostul şef al Finanţelor a declarat pentru Europa Liberă că decizia respectivă face parte din planul conducerii interimare a PSD de a-i bloca candidatura pentru funcţia de preşedinte la Congresul extraordinar programat pentru 22 august.

„Ştiţi câte presiuni face domnul Ciolacu în teritoriu, inclusiv cu organizaţia mea de la Tulcea? Face presiuni să nu primesc sprijin de acolo. Păi cum îţi permiţi tu să faci, astea sunt acţiuni mafiote, să faci presiuni pentru a nu mi se da sprijinul pentru a nu putea candida la Congres. Care e teama acestei echipe odioase? În 22 august Congresul nu va avea loc pentru că problema în PSD nu e cu validarea sau cu interimatul, problema e de substanţă cu echipa Ciolacu – Stănescu. Nu putem câştiga alegerile locale cu echipa Ciolacu-Stănescu. Nu poţi să faci Congres online, scrie clar în Statut că se face fizic, iar votul trebuie să fie secret, scrie în lege. Nu va fi nici un Congres al PSD în 22 august”, a fost poziţia lui Eugen Teodorovici.

Reamintim că, săptămâna trecută, fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici, care este şi unul dintre cei mai vocali contestatari ai lui Marcel Ciolacu, a declarat pentru Europa Liberă că va da în judecată PSD-ul dacă nu va fi lăsat să candideze la şefia partidului la viitorul Congres. Mai mult, senatorul îi ameninţă practic pe colegii săi că dacă face asta ar putea urma probleme cu înregistrarea candidaţilor PSD pentru locale sau cu trimiterea banilor către partid de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru campaniile care urmează. Detalii aici.

Articolul complet aici.