Teodorovici ameninţă că va da în judecată PSD. Ce consecinţe ar putea avea demersul său

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici, unul dintre cei mai vocali contestatari ai lui Marcel Ciolacu, a declarat pentru Europa Liberă că va da în judecată PSD-ul dacă nu va fi lăsat să candideze la şefia partidului la viitorul Congres. Mai mult, senatorul îi ameninţă practic pe colegii săi că dacă face asta ar putea urma probleme cu înregistrarea candidaţilor PSD pentru locale sau cu trimiterea banilor către partid de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru campaniile care urmează.

Concret, Teodorovici a anunţat că îşi va depune candidatura pentru funcţia de preşedinte PSD, dar fără să depună şi lista pentru celelalte funcţii, iar în cazul în care se va respinge candidatura sa se va adresa instanţei pentru a se stabili cine are dreptate: el care a depus dosarul pe Statutul actual sau Marcel Ciolacu care depune un dosar pe moţiune.

„O competiţie la Congresul din 22 august se poate face strict pe Statutul actual al partidului, care prevede participare individuală. Voi depune candidatura pentru funcţia de preşedinte al PSD şi nu pe o moţiune, care nu este prevăzută astăzi în Statut. Am auzit nişte voci pe la colţuri, nişte voci de tractorişti, care nu cunosc nici legile ţării, nici statutul. Ei vor să modifice legile ţării când nu sunt în stare să respecte propria lege a partidului. Aceste voci spun că la primul punct în Congres se va vota modificarea Statutului, candidatura să se facă pe moţiune, iar la punctul al doilea să fie dezbătută moţiunea respectivă”, a declarat senatorul PSD.

Teodorovici nu a dorit să spună ce organizaţii îl susţin candidatura. Cei din tabăra lui Marcel Ciolacu afirmă că senatorul PSD nu a găsit 16 nume pentru a completa o moţiune la Congres.

„Pot să fie efecte secundare negative pentru partid. Atunci când există o acţiune în instanţă care contestă actuala conducere e posibil să fie probleme cu înregistrarea candidaţilor PSD pentru locale, fie trimiterea banilor către partid de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru campaniile care urmează până instanţa nu va soluţiona problema. Eu sunt mulţumit când se va pronunţa instanţa, chiar dacă trec doi-trei ani, voi arăta că actuala conducere doreşte răul acestui partid”, a fost avertismentul lansat de Eugen Teodorovici.

El l-a criticat direct pe Marcel Ciolacu, pe care l-a caracterizat ca fiind „duplicitar”, „un om slab care nu poate să fie liderul PSD”, „un om care a învăţat şmecherii de la Hayssam”, un „om care nu comunică în exteriorul sau interiorul ţării”. Menţiunea legată de Omar Hayssam se referă la fotografia de acum aproape 20 de ani în care Marcel Ciolacu apare la o partidă de vânătoare alături de Omar Hayssam, condamnat pentru terorism în cazul celor trei jurnalişti răpiţi în Irak.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne