Teodor Atanasiu: "Liviu Dragnea nu este un lider cu care ne face plăcere să discutăm"

Teodor Atanasiu
Teodor Atanasiu (Epoch Times România)

Liviu Dragnea nu este un lider cu care liberalilor le face plăcere să discute, dar poporul român nu poate să aştepte după mofturi, a declarat, la RFI, prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, vorbind despre negocierile pe care liberalii le vor purta cu PSD pe tema Codului Fiscal.

"Nu este un lider cu care ne face plăcere să discutăm, dar poporul român nu poate să aştepte după mofturi, după cum îşi aleg partidele liderii, poporul român are nevoie de legi care să-i permită să se dezvolte ca o naţiune europeană şi de aceea vom sta de vorbă cu toate partidele parlamentare, chiar dacă nu ne convin anumiţi lideri", a declarat Atanasiu, întrebat dacă Dragnea, politician condamnat în instanţă, este un lider frecventabil pentru PNL

Teodor Atanasiu a explicat la RFI, că, la consultările cu PSD, se va discuta ce măsuri de relaxare fiscală pot intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016 şi care vor trebui amânate şi cu cât timp, astfel încât să fie sustenabile, şi a acuzat Guvernul Ponta că nu a luat toate măsurile de restructurare a pierderilor din economia românească şi a cheltuielilor inutile din economia românească, astfel încât prevederile Codul Fiscal să fie aplicate, în integralitatea lor, de la 1 ianuarie.

"Noi nu ţinem neapărat să fie cum spunem noi TVA-ul. Poate fi oricare din celelalte măsuri amânată sau renunţat temporar la ea, astfel încât să-şi facă efectul celelalte măsuri, să vedem că ajungem să colectăm mai mult pe creşterea bazei de impozitare şi să putem folosi toate măsurile de relaxare fiscală în final", adăugat liberalul.

Reamintim că luni, la insistenţele jurnaliştilor care au cerut o poziţie a PNL pe acest subiect, copreşedintele liberalilor, Vasile Blaga, a declarat că reducerea TVA ar putea fi aplicată în două etape, astfel încât Taxa pe Valoarea Adăugată să fie redusă la 21% de la 1 ianuarie 2016 şi la 19%, de la 1 iulie.

PNL a propus partidelor parlamentare data de 17 august pentru consultări pe tema macrostabilităţii economice, în condiţiile în care, în perioada 24-26 august, cele două camere ale Parlamentului vor dezbate cererea preşedintelui Iohannis de reexaminare a Codului Fiscal.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne