Tensiuni bizare / Moscova cere Berlinului să clarifice atitudinea autorităţilor în cazul violării unei tinere de etnie rusă

Serghei Lavrov a luat în vizor cazul unei tinere nemţoaice de etnie rusă care a declarat că a fost răpită şi violată de migranţi în Berlin. Până acum poliţia germană a respins versiunea fetei privind şirul evenimentelor.
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov.
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov. (Captură Foto)

În discursul anual susţinut marţi, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a cerut o explicaţie completă de la autorităţile germane, afirmând că este clar faptul că adolescenta “nu a dispărut în mod voluntar timp de 30 de ore”.

“Dintr-un anumit motiv, informaţia nu a fost făcută cunoscută în perioada dispariţiei sale”, a precizat Lavrov în cadrul conferinţei de presă care a avut loc la Moscova.

Tâmăra din Berlin-Marzahn, identificată doar ca Lisa, a fost dată dispărută în 11 ianuarie. Ea a apărut 30 de ore mai târziu şi a depus o plângere la poliţie, în care a declarat că a fost răpită de 3 bărbaţi la o staţie de tren din estul Berlinului. Aceasta ar fi fost dusă într-un apartament unde a fost bătută şi atacată sexual. Conform presei germane, tânăra a descris bărbaţii ca provenind din “ţări sudice şi vorbind o germană stâlcită”.

Poliţia germană a declarat în repetate rânduri că nu există nicio dovadă cu privire la răpire sau viol. Martin Steltner, purtător de cuvânt al biroului procuraturii, a declarat, luni, la postul de radio RBB din Berlin că există doar indicaţii privind “un contact sexual consensual”. El nu a comentat dacă biroul va investiga presupuşii infractori pentru activităţi sexuale cu o minoră, lucru care poate fi pedepsit conform legii.

Conform RBB, Steltner a declarat că unul dintre bărbaţi este turc şi altul este german cu origini turceşti, arată Deutsche Welle.

Indignare în tabăra

Cazul a declanşat mari nemulţumiri, iar presa rusă şi membrii grupurilor germane de extremă dreapta au acuzat poliţia de tentativă de muşamalizare a crimelor comise de refugiaţi. Unii au făcut, de asemenea, anumite comparaţii cu tăcerea iniţială a poliţiei germane după atacurile sexuale asupra a sute de femei în Koln în ajunul Anului Nou. Majoritatea acelor atacuri au fost, aparent, comise de bărbaţi de origine nord-africană şi arabă.

În discursul său, Lavrov a declarat că speră că “problemele imigraţiei” nu vor determina autorităţile germane să ascundă realitatea, adăugând că Moscova colaborează cu avocatul fetei, cu familia ei şi cu Ambasada rusă din Berlin.

În zilele care au urmat dispariţiei fetei, televiziunea rusă a susţinut că aceasta a fost folosită timp de 30 de ore ca sclavă sexuală de mai mulţi străini. Canalul de televiziune NTV, care este pro-Kremlin, a mers chiar mai departe, afirmând că “în Germania şi Suedia, rezidenţii sunt răpiţi în mod regulat de refugiaţi ... dar că autorităţile locale şi poliţia ascund aceste fapte şi nu deschid investigaţii criminale”.

Cazul adolescentei a determinat sute de cetăţeni germani de etnie rusă să protesteze în Berlin în timpul week-endului care a trecut, cerând ca fiii şi fiicele lor să fie protejaţi de “violenţa migranţilor”. La protest s-au alăturt şi susţinători ai Bärgida, filiala din Berlin a mişcării anti-Islam şi anti-migraţie PEGIDA.

Peste un milion de solicitanţi de azil au sosit în Germania anul trecut, iar asupra cancelarului german Angela Merkel se fac tot mai multe presiuni datorită politicii pe care o promovează în privinţa refugiaţilor, respectiv "politica uşilor deschise".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe