Tenis: US Open - Djokovic, pentru a 22-a oară în sferturile turneului de Mare Şlem

Jucătorul sârb Novak Djokovic.
Jucătorul sârb Novak Djokovic. (Julian Finney / Getty Images)

Tenismanul sârb Novak Djokovic, nr.1 mondial, s-a calificat pentru a 22-a oară consecutiv în sferturile de finală ale unui turneu de tenis de Mare Şlem, luni, la US Open, după ce l-a învins cu 6-1, 7-5, 6-4 pe germanul Philipp Kohlschreiber.

Djokovic nu a pierdut niciun set în cele patru meciuri disputate de la sosirea sa la Flushing Meadows şi nu a cedat decât 28 de ghemuri, o medie de şapte pe meci.

Ultimul turneu major la care nu a atins faza sferturilor de finală datează din 2009 de la Roland Garros, unde a cedat în turul 3, chiar în faţa lui Kohlschreiber.

În faza următoare a competiţiei, jucătorul sârb, finalist al ultimelor patru ediţii la US Open, îl va întâlni pe britanicul Andy Murray, cap de serie nr.8, care a dispus în optimile de finală cu 7-5, 7-5, 6-4 de francezul Jo-Wilfried Tsonga.

Tot în sferturile de finală a acces şi favoritul nr.3 al competiţiei, elveţianul Stanislas Wawrinka, care s-a impus cu 7-5, 4-6, 7-6 (9/7), 6-2 în faţa spaniolului Tommy Robredo.

În întrecerea feminină, nr.1 mondial şi dubla deţinătoare a titlului Serena Williams s-a calificat în sferturile de finală, învingând-o cu 6-3, 6-3 pe estoniana Kaia Kanepi. În faza următoare, Serena, care vizează al 18-lea titlu major din cariera sa, primul din acest an, va juca împotriva italiencei Flavia Pennetta (N.11), care a trecut în două seturi, 7-5, 6-2, de Casey Dellacqua (Australia).

În sferturile de finală s-a calificat şi belarusa Victoria Azarenka, care a învins-o în trei seturi, 4-6, 6-4, 6-4, pe sârboaica Aleksandra Krunic. În faza următoare, Azarenka o va întâlni pe rusoaica Ekaterina Makarova (N.17), care a trecut cu 7-6 (7/2), 6-4 de canadianca Eugenie Bouchard.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport