Tenis. Rezultate înregistrate în turul doi al circuitului WTA de la Roma

Fosta lideră WTA Maria Şarapova a abandonat la scorul de 6-4, 3-6, 2-1, meciul disputat cu sportiva croată Mirjana Lucic Baroni, în urma unor dureri apărute la coapsa stângă.
Tenismana rusă Maria Sharapova
Tenismana rusă Maria Sharapova (WTA/facebook)

Recent revenită în circuitul profesionist după o absenţă de 15 luni în urma unei suspendări pentru dopaj, fosta lideră a ierarhiei WTA, Maria Şarapova, a abandonat în setul trei din manşa a doua a turneului WTA Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia”, sportiva rusoaică retrăgându-se în urma unei accidentări la coapsa stângă.

'Masha' (30 ani, 211 WTA) se afla în avantaj la momentul respectiv, meciul disputat în faţa croatei Mirjana Lucic Baroni încheindu-se la scorul de 4-6, 6-3, 2-1 după o oră şi 45 de minute de joc.

"Vreau să-mi cer scuze pentru că am abandonat astăzi (marţi) din cauza unei accidentări la coapsa stângă. Vreau să efectuez toate examenele medicale necesare pentru a fi sigură că nu este nimic grav. Doresc, totodată, să le mulţumesc organizatorilor că mi-au permis să particip iarăşi la acest turneu important", a mărturisit Şarapova în comunicatul adresat mass-mediei imediat după partidei.

În urma acestei eliminări premature rusoaica nu va putea participa la turneul de la Wimbledon din luna iulie, decât dacă va primi din nou un wild-card din partea organizatorilor. Totodată, Federaţia Franceză de Tenis a anunţat decizia de a refuza acordarea unui wild-card Mariei Şarapova în vederea turneului de Mare Şlem de la Roland Garros (28 mai).

Într-un alt meci, şi-a asigurat prezenţa în optimi britanica Johanna Konta (6 WTA) care a dispus uşor în două seturi 6-3, 6-0 de Iulia Putintseva (Kazahstan) în timp ce o altă rusoaică, Svetlana Kuznestova a obţinut calificarea după ce a câştigat cu 6-1, 7-6(3) confruntarea cu Katerina Siniakova (Cehia), Kuznetsova evidenţiidu-se în setul doi unde a reuşit să salveze remarcabil două mingi de set.

Rezultate înregistrate marţi:

Turul 1

Anastasija Sevastova (Letonia) — Irina Begu (România) 6-4, 6-4
Kiki Bertens (Olanda/N.15) — Monica Niculescu (România) 2-6, 6-2, 6-1
Anett Kontaveit (Estonia) — Andrea Petkovic (Germania) 6-3, 6-4
Ekaterina Makarova (Rusia) — Roberta Vinci (Italia) 6-2, 6-1
Catherine Bellis (SUA) — Misaki Doi (Japonia) 6-4, 7-6 (8/6)
Daria Gavrilova (Australia) — Madison Keys (SUA/N.10) 2-6, 7-5, 7-5
Julia Goerges (Germania) — Kristina Mladenovic (Franţa/N.13) 7-6 (8/6), 7-5
Jelena Ostapenko (Letonia) — Shelby Rogers (SUA) 6-3, 6-4
Timea Bacsinszky (Elveţia) — Timea Babos (Ungaria) 6-2, 6-2
Lauren Davis (SUA) — Carla Suarez (Spania) 6-2, 5-7, 6-3

Turul 2

Mirjana Lucic-Baroni (Croaţia) - Maria Şarapova (Rusia) 6-4, 3-6, 1-2 (abandon Şarapova)
Svetlana Kuzneţova (Rusia/N.7) - Katerina Siniakova (Cehia) 6-1, 7-6 (7/3)
Johanna Konta (Marea Britanie/N.5) - Iulia Putinţeva (Kazahstan) 6-3, 6-0