Tenis: Rafael Nadal victorios în faţa francezului Tsonga, la Astana (Kazahstan)

Spaniolul Rafael Nadal.
Spaniolul Rafael Nadal. (JAVIER SORIANO / AFP / GettyImages)

Jucătorul spaniol Rafael Nadal, numărul 2 mondial, absent de pe terenurile de tenis în ultimele trei luni din cauza unei accidentări la mâna dreaptă, l-a învins în trei seturi, 6-7 (2/7), 6-3, 6-4, pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, într-un meci demonstrativ disputat joi la Astana, în Kazahstan.

"La fiecare revenire după o accidentare, am o motivaţie suplimentară. Vreau să lucrez din greu pentru a-mi regăsi forma optimă, înainte de a reveni la nivelul meu anterior", a spus Nadal, care a anunţat, totodată, că intenţionează să participe la turneele de la Beijing (29 septembrie-5 octombrie) şi Shanghai (5-12 octombrie).

"Mă simt mult mai bine, sunt într-o formă bună. Încerc să uit de problema la mână şi vreau să-mi regăsesc ritmul, însă pentru aceasta este nevoie de timp", a adăugat campionul iberic.

După surprinzătoarea eliminare din optimile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, Nadal nu a mai apucat să joace nici un meci. El s-a accidentat în timpul unui antrenament, în luna iulie, fiind nevoit să declare forfait pentru turneele Masters 1.000 de la Toronto şi Cincinnati şi pentru pentru Openul Statelor Unite, pe care le câştigase în 2013, pierzând astfel puncte importante în clasamentul ATP, dominat în prezent de sârbul Novak Djokovic.

Rafael Nadal, care are în palmares 14 titluri de Grand Şlam, 9 dintre ele obţinute la Roland Garros, s-a confruntat în ultimii doi ani cu diverse probleme de sănătate. El lipsit din circuit timp de şapte luni, între iunie 2012 şi februarie 2013, din cauza unei accidentări la genunchiul stâng, care l-a făcut să coboare până pe locul 5 în ierarhia ATP.