Tenis. Maria Şarapova se întoarce în circuitul WTA în luna aprilie

Jucătoarea rusă va intra din nou pe teren pe 26 aprilie, după 15 luni de absenţă, cu prilejul turneului de la Stuttgart pe care l-a câştigat de trei ori, între 2012 şi 2014.
Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova.
Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova. (BBC Sport/twitter)

Maria Şarapova (29 de ani), suspendată în luna ianuarie 2016 pentru dopaj cu meldonium, substanţă folosită la îmbunătăţirea performanţei sportive, se întoarce în circuitul WTA. Rusoaica, fostă număr 1 mondial, va fi beneficiara unui wild-card la turneul de la Stuttgart (22 - 30 aprilie).

"Nu pot fi mai fericită decât să revin în circuit la unul dintre turneele mele favorite. Abia aştept să-mi văd fanii şi să fac din nou ceea îmi place", a declarat Şarapova.

Suspendarea rusoaicei a fost calculată începând cu data de 26 ianuarie 2016, ziua în care a fost depistată pozitiv la Openul Australiei, şi se încheie exact pe 25 aprilie 2017, în săptămâna în care debutează 'Porsche Tennis Grand Prix'. Organizatorii au acceptat în această situaţie ca renumita sportivă rusoaică să joace primul meci o zi mai târziu, miercuri, 26 aprilie.

La această ediţie a circuitului german va fi prezentă printre alte jucătoare valoroase şi Angelique Kerber (1 WTA), campioana din 2015 şi 2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport