Tenis: Maria Şarapova o învinge pe Radwanska, dar părăseşte Turneul Campioanelor

Rusoaica Maria Şarapova.
Rusoaica Maria Şarapova. (Matthew Stockman / Getty Images)

Rusoaica Maria Şarapova, numărul doi mondial în tenisul feminin, a învins-o pe poloneza Agnieszka Radwanska în trei seturi, cu 7-5, 6-7 (4), 6-2, vineri, la Singapore, dar părăseşte Turneul Campioanelor.

Pentru a se califica în semifinalele competiţiei dotate cu premii de 6,5 milioane dolari, Şarapova avea nevoie de o victorie în două seturi, coroborată cu un succes în două seturi al danezei Caroline Wozniacki în celălalt meci din Grupa Albă.

Şarapova şi-a adjudecat primul set cu 7-5 şi a condus cu 5-1 în al doilea, în care a ratat şi trei mingi de meci, poloneza revenind spectaculos şi câştigând în tiebreak. Şarapova s-a impus în setul decisiv cu 6-2, la capătul unui meci care a durat trei ore şi 9 minute, însă a obţinut doar o victorie de palmares. Rusoaica are un avantaj clar în meciurile directe, 11-2 acum, cu victorii în ultimele patru meciuri directe.

Radwanska are nevoie acum de o victorie a danezei Wozniacki în meciul cu Petra Kvitova, indiferent dacă va fi în două sau în trei seturi.

Simona Halep este calificată de joi în semifinalele Turneului Campioanelor, înaintea meciului de vineri cu Ana Ivanovic, românca putând pierde primul loc doar în cazul unei înfrângeri drastice în două seturi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport