Tenis. Maria Şarapova, în penultimul act al turneului WTA Stuttgart

Jucătoarea rusă s-a impus în două seturi în faţa sportivei din Estonia, Anett Kontaveit, scor final 6-3, 6-4.
Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova.
Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova. (Porsche Tennis Grand Prix/facebook)

Maria Şarapova continuă parcursul extraordinar la turneul 'Porsche Tennis Grand Prix', dotat cu premii totale de 710.900 dolari, rusoaica reuşind să acceadă în careul de aşi al circuitului german.

Fosta lideră a ierarhiei WTA, triplă câştigătoare a titlului de la Stuttgart (2012, 2013, 2014), a ieşit învingătoare în faţa jucătoarei estoniene Anett Kontaveit (21 ani, 73 WTA) în două seturi cu scorul de 6-3, 6-4. Partida a durat o oră şi 23 de minute.

Revenită în circuitul profesionist după ce i-a expirat suspendarea de 15 luni pentru dopaj, rusoaica în vârstă de 30 de ani a beneficiat de un wild-card din partea organizatorilor pentru a putea participa.

În primul tur, s-a impus în faţa italiencei Roberta Vinci (34 ani, 36 WTA) cu scorul de 7-5, 6-3, ca apoi în turul doi să dea piept cu o altă rusoaică, Ekaterina Makarova (28 ani, 43 WTA), de care a trecut cu 7-5, 6-1.

Acum se află la un singur meci de marea finală, ea urmând să aibă ca adversară în semifinale pe învingătoarea dintre spaniola Carla Suarez Navarro şi Kristina Mladenovic, cea din urmă reuşind să o elimine pe principala favorită a turneului, jucătoarea ţării gazdă Angelique Kerber (29 ani, 2 WTA).