Tenis. Irina Begu se califică în sferturile turneului de la Istanbul (WTA)

Sportiva noastră a învins-o în trei seturi pe Kirsten Flipkens (Belgia) cu scorul de 6-1, 1-6, 6-3.
Jucătoarea română de tenis Irina Camelia Begu
Jucătoarea română de tenis Irina Camelia Begu (Camelia Begu/facebook)

Irina Begu (26 ani, 33 WTA) s-a calificată în sferturile turneului WTA 'TEB BNP Paribas Istambul Cup', dotat cu premii totale în valoare de 226.750 dolari, după Sorana Cîrstea (27 ani, 66 WTA), cea din urmă obţinând accederea în faza a treia a circuitului turc graţie succesului înregistrat în faţa sportivei din Grecia, Maria Sakkari (21 ani, 96 WTA) cu scorul de 6-4, 6-3.

Cotată cu şansa a treia la cucerirea trofeului, Begu a dispus în optimi de belgianca Kirsten Flipkens cu scorul de 6-1, 1-6, 6-3. Partida a durat o oră şi 44 de minute de joc.

Cele două iubitoare ale sportului alb s-au aflat la prima lor confruntare. Begu a comis 8 duble greşeli în acest meci, iar Flipkens 7.

Românca şi-a asigurat un cec în valoare de 6.175 dolari şi 60 de puncte WTA, urmând să joace sferturile în compania învingătoarei din meciul care le opune pe turcoaicele Başak Eraydin şi Ayla Aksu.

Tot în sferturi s-a calificagt şi Simona Halep (locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4), care a învins-o cu scorul de 6-2, 6-3 pe jucătoarea cehă Barbora Strycova (locul 17 WTA).

Tot miercuri, Alexandra Cadanţu a învins-o în primul tur pe japoneza Nao Hibino cu 2-6, 6-0, 6-3.