Tenis. Irina Begu s-a calificat în semifinale la Istanbul

Irina Begu a învins-o pe turcoaica Basak Eraydin în sferturile de finală din Istanbul. Chiar dacă pare că a fost uşor, totuşi sportiva noastră a trebuit să treacă tot prin 3 seturi, după aproape 3 ore, pentru a ajunge în semifinală.
Tenismana română Irina Camelia Begu
Tenismana română Irina Camelia Begu (Internazionali BNL d'Italia/facebook)

În sferturile de finală ale turneului WTA Internaţional “TEB BNP Paribas Istanbul Cup”, Irina Begu (33), favorită 3, a dispus de Basak Eraydin (257, maxim al carierei: 230 / 7 mai 2016, 22 de ani), venită din calificări, cu scorul de 2-6, 7-6, 6-1. Partida a durat două ore şi 45 de minute.

În primul tur, Eraydin a trecut de Ţvetana Pironkova (Bulgaria, 74), cap de serie 7 şi de compatrioata ei Ayala Aksu.

Dacă după meciurile din turul 1 şi 2, astăzi a fost şi mai greu, iar a durat mai mult şi partida a fost şi mai dură. Eradyn a jucat cu o determinare ieşită din comun dar şi a dat dovadă de o capacitate defensivă remarcabilă. Pe lângă acestea, Irina a făcut numeroase greşeli, nefiind într-o perioadă în care joacă cel mai bun tenis al ei. Dar cel mai important este că nu cedat psihic, indiferent de neajunsurile de pe teren, şi astfel a reuşit să ducă partida, în final, în avantajul ei

Irina acumulează 110 puncte WTA pentru calificarea în semifinale şi va reveni în top 30, fiind sigură de locul 29.

Adversara ei din semifiale se va decide în partida Elise Mertens – Cagla Buyukakcay.