Tenis. Irina Bara, prezentă pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Bastad (Suedia)

Jucătoarea română a dispus în ultimul tur preliminar de olandeza Quirine Lemoine cu scorul de 6-4, 7-6 (3).
Tenismana română Irina Maria Bara.
Tenismana română Irina Maria Bara. (Hungarian Tennis/facebook)

Irina Maria Bara (22 ani, 202 WTA) a acces, luni, pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Bastad (Suedia), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, în urma succesului înregistrat în ultima manşă preliminară în faţa jucătoarei din Olanda, Quirine Lemoine (25 ani, 150 WTA). Partida a durat o oră şi 33 de minute şi s-a terminat cu scorul de 6-4, 7-6 (3).

În confruntările directe dintre cele două iubitoare ale sportului alb, Bara conduce acum cu 2-0, după ce s-a impus anul trecut în prima lor confruntare în sferturile unui turneu ITF la Sofia (Bulgaria), scor final 6-3, 4-6, 6-0.

Bara, care şi-a asigurat un cec în valoare de 2.100 dolari şi 19 puncte WTA, a beneficiat în primul tur de abandonul Alexandrei Cadanţu (27 ani, 174 WTA), la scorul de 6-2, 3-0.

Pe tabloul principal de simplu se mai află Irina Begu, care va evolua în primul tur cu favorita numărul trei, Caroline Garcia (Franţa) şi Patricia Ţig, care va avea ca adversară o jucătoare venită din calificări.

La dublu, Cadanţu şi Danka Kovinic (Muntenegru) vor înfrunta în primul tur pe sportivele suedeze Mirjam Bjorklund/Ida Jarlskog, în timp ce Bara, alături de tailandeza Varatchaya Wongteanchai, vor juca contra favoritelor numărul doi, Oksana Kalaşnikova (Georgia)/Alicja Rosolska (Polonia).