Tenis: Ilie Năstase - Sunt multe motive care pot duce la retragerea din echipa de Cupa Davis

Fostul mare tenisman român Ilie Năstase.
Fostul mare tenisman român Ilie Năstase. (Gareth Cattermole / Getty Images for Laureus)

Fostul mare tenisman Ilie Năstase a declarat că sunt mai multe motive care pot duce la decizia de a ieşi lui Victor Hănescu din echipa de Cupa Davis a României.

"Pot să fie multe motive care conduc la ieşirea unui jucător din echipa de Cupă Davis a ţării sale. Poate nu mai este în stare să evolueze la nivel înalt. Poate sunt motive legate de vârstă. În altă ordine de idei, poate acest jucător nu mai are timp să se dedice tenisului, fiind concentrat acum pe alte priorităţi. Desigur, cel mai bine, Victor Hănescu poate să indice care este adevărata cauză", a spus Ilie Năstase.

Întrebat în legătură cu problema de fond a lipsei jucătorilor de valoare care sa îl înlocuiască pe Victor Hănescu acum şi în viitor în jocurile de Cupă Davis, Ilie Năstase a menţionat telefonic: "Nu mă mai ocup acum îndeaproape cu aceste probleme, cred că un punct de vedere autorizat poate să ofere actualul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis".

Victor Hănescu (33 ani) şi-a anunţat retragerea din echipa de Cupa Davis a României, miercuri, prin intermediul unei scrisori deschise.

''Vine un moment în viaţa fiecărui sportiv, dureros, dar inevitabil: retragerea de la Echipa Naţională. Momentul nu este uşor şi întotdeauna când vine vorba de culorile României, decizia este şi mai dificilă'', afirmă Hănescu în document.

Hănescu s-a născut, la Bucureşti, pe 21 iulie 1981 şi a adunat 37 de meciuri la echipa României, înregistrând 16 victorii şi 21 de înfrângeri, 114 succes şi 16 eşecuri la simplu, 2 victorii şi 5 înfrângeri la dublu.

România va întâlni Suedia în play-off pentru menţinerea în Grupa 1 a zonei Europa-Africa a Cupei Davis, în perioada 12-14 septembrie, pe teren propriu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport