Tenis. Horia Tecău a fost numit ambasador al UNICEF în România

"Toţi copiii trebuie să crească iubiţi, protejaţi şi cu încrederea că îşi pot atinge visele şi asta depinde de fiecare dintre noi." - Horia Tecău.
Jucătorul de tenis Horia Tecău alături de Sandie Blanchet, reprezentanta UNICEF în România.
Jucătorul de tenis Horia Tecău alături de Sandie Blanchet, reprezentanta UNICEF în România. (Horia Tecău/facebook)

Campionul mondial de tenis Horia Tecău este începând de marţi Ambasador Naţional pentru UNICEF în România, el alăturându-se astfel altor sportivi şi celebrităţi de la noi din ţară precum Gheorghe Hagi, Andreea Marin şi Smiley.

„Sunt onorat să fiu desemnat Ambasador Naţional pentru UNICEF în România şi mă angajez să sprijin respectarea drepturilor copilului şi, în special, accesul tuturor copiilor la grădiniţă şi la şcoală. Din viaţa mea de sportiv am învăţat că este nevoie de eforturi pe termen lung şi de o echipă pentru a obţine cele mai bune rezultate. Pentru copiii din ţara noastră trebuie să ne unim eforturile ca ei să primească o educaţie incluzivă de calitate şi să îşi atingă visurile” a declarat tenismanul în cadrul unei conferinţe de presă.

Horia Tecău s-a alăturat echipei UNICEF în România în decembrie 2016. El a vizitat recent comuna Motoşeni din judeţul Bacău, una dintre cele 45 de comunităţi unde organizaţia mondială a implementat un program pilot numit 'Servicii Comunitare pentru Copii'.

“Ce am văzut că se întâmplă în Bacău îmi dă motivaţia şi speranţa că toţi copiii din România pot creşte alături de părinţii lor, se pot bucura de iubire şi protecţie, pot merge la grădiniţă şi la şcoală pentru a-şi atinge potenţialul maxim” a spus sportivul.

De partea cealaltă, Sandie Blanchet, reprezentanta UNICEF în România, a afirmat: "Ne bucurăm că Horia Tecău ni s-a alăturat. El este un mare campion care militează de ceva timp pentru accesul copiilor la şcoală. Împreună putem convinge şi mai mulţi oameni că educaţia trebuie să fie o prioritate dacă vrem copii fericiţi şi un viitor mai bun pentru noi toţi".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport