Tenis. Elena Vesnina a cucerit titlu la Indian Wells (WTA)

Sportiva rusă s-a impus în trei seturi în faţa compatrioatei sale Svetlana Kuzneţova, scor final 6-7 (6/8), 7-5, 6-4
Jucătoarea rusă de tenis Elena Vesnina.
Jucătoarea rusă de tenis Elena Vesnina. (BNP Paribas Open/facebook)

Elena Vesnina (30 ani, 13 WTA) a reuşit să se impună în ultimul act al turneului WTA Premier Mandatory “BNP Paribas Open”, unde a întâlnit-o pe compatrioata sa, Svetlana Kuzneţova (31 ani, 7 WTA). Finala desfăşurată duminică la Indian Wells i-a adus Vesninei cel de-al treilea titlul WTA la simplu, dar şi cel mai important, după victoriile din 2013 la 'WTA Premier Eastbourne' şi 'WTA International Hobart'.

"Doar un titlu de Mare Şlem este mai important decât un titlu cucerit aici, ceea ce este extraordinar", a mărturisit proaspăta campioană.

Partida care s-a desfăşurat pe o căldură sufocantă (30 grade Celsius), a fost cea mai lungă din istoria circuitului californian, terminându-se după trei ore şi un minut de joc cu scorul de 6-7 (6/8), 7-5, 6-4.

În schimb, Svetlana Kuzneţova a pierdut pentru a treia oară finala competiţiei americane, după ediţiile din 2007 şi 2008. Ea numără până în prezent 17 titluri WTA la simplu.

În confruntările directe dintre cele două sportive ruse, Elena Vesnina conduce cu 2-1.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport