Tenis. Ana Bogdan, în semifinalele turneului BRD Bucharest Open

Jucătoarea română a eliminat în două seturi pe favorita principală a turneului - Anastasija Sevastova (Letonia), scor final 6-1, 6-3.
Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan.
Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan. (BRD Bucharest Open/facebook)

Ana Bogdan (24 ani, 108 WTA) a făcut senzaţie în rândul fanilor, obţinând vineri calificarea în careul de aşi al turneului BRD Bucharest Open graţie succesului înregistrat în faţa sportivei din Letonia, Anastasija Sevastova (17 WTA) - cap de serie numărul 1, în două seturi cu scorul de 6-1, 6-3. Partida a durat o oră şi 2 minute.

"Sunt extrem de fericită, încă retrăiesc unele momente din meci. Am încercat să mă gândesc la fiecare minge în parte şi nu la faptul că este favorita principală a turneului şi numărul 17 mondial. Şi iată că am reuşit. Am fost foarte energică în meci încă de la început, deşi am avut mici scăpări în setul 2 la 3-0, dar la 3-2 am pus mai multă presiune şi am încheiat meciul cu bine. S-ar putea să o întâlnesc în semifinale pe Alexandra Dulgheru, îi urez succes în meciul din sferturi. Noi am mai jucat de două ori împreună anul acesta, iar dacă ne vom întâlni din nou cred că va fi un meci extrem de frumos", a declarat sportiva noastră, prezentă pentru a doua oară în carieră în semifinalele unui turneu WTA (după WTA Internaţional Florianopolis 2016).

Tenismana română a reuşit în acest meci doi aşi şi nicio dublă greşeală, în timp ce Sevastova a reuşit la rândul ei doi aşi, dar a avut 2 duble greşeli.

Bogdan şi-a asigurat astfel un cec în valoare de 11.300 de dolari şi 110 puncte, urmând să dispute lupta pentru un loc în finală în compania germancei Julia Goerges (Germania), cap de serie numărul 3, care a trecut de românca Alexandra Dulgheru, venită din calificări, cu scorul de 7-5, 7-5. Partida a durat 104 minute.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport