Tenis. Alexandra Dulgheru, parcurs bun la BRD Bucharest Open

Jucătoarea noastră a dispus în trei seturi - în turul 2 al calificărilor pentru tabloul principal, de italianca Jasmine Paolini, scor final 6-3, 4-6, 6-4.
Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru.
Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru. (BRD Bucharest Open/facebook)

Alexandra Dulgheru (294 WTA) se află la un singur meci pentru a putea accede pe tabloul principal de simplu al turneul BRD Bucharest Open (WTA), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, ce are loc în aceste zile la Arenele BNR. Românca de 28 de ani a învins-o, luni, pe tenismana italiancă Jasmine Paolini (132 WTA) în turul doi al calificărilor cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4.

Partida întreruptă de două ori din cauza vremii nefavorabile, prima oară duminică la scorul de 6-3, 1-2 pentru Alexandra, apoi a doua oară luni dimineaţă, la scorul de 6-3, 4-6, 0-2, s-a terminat în final după un total de 2 ore şi 18 minute de joc.

De menţionat că în decisiv românca a întors scorul de la 0-4 pentru Paolini, reuşind să câştige şase ghemuri la rând . Ea şi-a asigurat astfel un cec în valoare de 1.005 dolari şi 14 puncte WTA, urmând să stea faţă în faţa în următoarea manşă cu Daniela Seguel (207 WTA) din Chile.

O altă româncă, Monica Niculescu (56 WTA), care trebuia să fie cap de serie numărul 4, a anunţat că nu va putea participa la turneul BRD Bucharest Open, aceasta declarând fair-play în urma unor dureri abdominale.