Tenis: Adrian Ungur şi Bar Tzuf Botzer în turul întâi al Cupei Davis dintre România şi Israel

(SEBASTIEN FEVAL / AFP / Getty Images)

Tenismanul Adrian Ungur îl va întâlni pe Bar Tzuf Botzer, vineri, de la ora 13,00, la Sala Transilvania din Sibiu, în primul meci de simplu al confruntării dintre echipele României şi Israelului, din turul I al Cupei Davis, Grupa I valorică a zonei Europa-Africa.

Al doilea meci de simplu îi va opune pe Marius Copil şi principala rachetă a oaspeţilor, Dudi Sela.

De la ora 15,00, sâmbătă, este programat meciul de dublu, între perechile Florin Mergea/Horia Tecău şi Jonathan Erlich/Edan Leshem iar duminică, de la ora 13,00, Adrian Ungur îl va avea ca adversar pe Dudi Sela, iar Marius Copil va juca ultimul meci de simplu contra lui Bar Tzuf Botzer.

Israelul a pierdut în faţa României în toate cele trei confruntări din Cupa Davis, dar acestea au avut loc în urmă cu foarte mult timp. În 1962, România se impunea cu 4-1 la Bucureşti, în primul tur al competiţiei (zona Europa), în 1969 tricolorii învingeau cu 5-0, tot la Bucureşti, în sferturile Zonei B din Europa, iar în 1971, la Tel Aviv, România se impunea din nou cu 5-0, tot în sferturile Zonei B.

Dudi Sela (29 ani, 108 ATP) a câştigat singurul meci direct cu Adrian Ungur (30 ani, 159 ATP), în 2012, în primul tur al competiţiei ATP de la Bucureşti, cu 7-6 (2), 6-2.

Între Copil şi Sela situaţia este egală, 1-1, după ce israelianul a învins cu 6-4, 6-2 în optimile turneului challenger de la Atena, în 2011, iar Copil (24 ani, 168 ATP) s-a revanşat la Quimper (Franţa), în 2013, în semifinale, cu 6-3, 6-4.

Bar Tzuf Botzer (21 ani, 893 ATP) nu i-a mai întâlnit până acum pe Ungur sau pe Copil în circuitul profesionist.

Echipa care va câştiga întâlnirea va accede în turul al doilea din Grupa I, Zona Europa-Africa, iar echipa care va pierde va merge la barajul turului 1 al Grupei I, adversară fiind una dintre reprezentativele Sloveniei sau Slovaciei.