Televiziunile ruseşti: Cinci insurgenţi pro-Rusia au fost ucişi în estul Ucrainei [video]

Forţele speciale ruseşti din Kromatorsk, Ucraina.
Forţele speciale ruseşti din Kromatorsk, Ucraina. (youtube.)

Material video pe pagina originală a articolului de pe Epoch Times România.

Un grup de bărbaţi înarmaţi a atacat duminică un obiectiv controlat de forţele paramilitare ruse, omorând cel puţin cinci persoane, a anunţat Reuters citând televiziunile de stat din Rusia.

Atacul din apropierea oraşului Slaviansk nu a fost confirmat de către ministerul ucrainean de Interne.

Guvernul de la Kiev a anunţat, duminică, că va întrerupe operaţiunile de securitate împotriva insurgenţilor pro-Rusia pe timpul Paştelui.

Suspendarea acţiunilor va da timp observatorilor europeni să organizeze o misiune specială care să participe la negocierile cu separatiştii, a declarat ministrul de Externe, Andrii Deşciţia.

Declaraţiile Kievului au survenit în urma unei întâlniri cu reprezentaţii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa şi ambasadorii din Rusia, Statele Unite şi Uniunea Europeană.

Forţele paramilitare pro-ruse au capturat peste 10 sedii guvernamentale din oraşele estice ale Ucrainei în ultimele două săptămâni şi cer demiterea guvernului de la Kiev.

Rusia a trimis forţe de securitate suplimentare la graniţa cu Ucraina ca răspuns la instabilitatea din Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Rusiei.

Săptămâna trecută Moscova a anulat zborul de supraveghere al Statelor Unite asigurat prin tratatul Open Skies care ar fi permis observarea desfăşurările efectuate de armata rusă.

Specialiştii sunt de părere că preşedintele rus Vladimir Putin ar fi putut înscena un atac asupra populaţiei rusofone justificând astfel o invazie pe scară largă în Ucraina. Acest scenariu ar fi fost folosit de Rusia şi în timpul invaziei ruse din teritoriile de nord ale Georgiei în 2008.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe