Tel Aviv loveşte militanţii Hamas după lansarea unei rachete pe teritoriul israelian

Armata israeliană a atacat două posturi Hamas în Fâşia Gaza după ce o rachetă a aterizat pe teritoriul Israelului. Cel puţin trei persoane au fost spitalizate în urma loviturilor aeriene, una fiind în stare critică.
Avion de luptă israelian F-16.
Avion de luptă israelian F-16. (Wikimedia.org)

Avioanele de luptă israeliene au lansat miercuri dimineaţă lovituri aeriene asupra unor ţinte Hamas din Fâşia Gaza ca răspuns la un atac cu o rachetă desfăşurat de militanţii din enclava de coastă.

“Cu puţin timp în urmă, un proiectil a lovit o zonă deschisă din regiunea Ashkelon. Nu au fost raportate victime”, a declarat un reprezentant al Forţelor de Apărare Israeliene pe Twitter. “Ca răspuns, avioane ale Forţelor Aeriene Israeliene au atacat două posturi Hamas în nordul Fâşiei Gaza”.

Autorităţile din domeniul sănătăţii publice din Gaza City au declarat că trei persoane au fost duse la spital din cauza rănilor provocate de loviturile aeriene. Cel puţin una dintre persoanele rănite se află în stare gravă, a adăugat un oficial din sectorul medical.

Surse ale agenţiilor de securitate israeliene au precizat că loviturile aeriene au vizat locaţii folosite de aripa militară a Hamas – Brigăzile Ezzedine al-Qassam – ca răspuns la o rachetă lansată de aceştia asupra teritoriului israelian. Sursele au adăugat că atacul cu rachetă nu a provocat victime israeliene.

Grupurile islamiste extremiste care se opun guvernării Hamas lansează deseori rachete în teritoriul israelian. Aceste grupuri tind să acuze Hamas că nu reuşeşte să reziste ocupaţiei. Totuşi, Israelul în general trage la răspundere Hamas pentru atacuri, chiar şi atunci când grupul nu este implicat în acestea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe