Ted Cruz renunţă la cursa pentru nominalizare. Trump se apropie de victorie

Ted Cruz a declarat că pune capăt campaniei sale prezidenţiale după ce a suferit o înfrângere în faţa lui Donald Trump în statul Indiana. În acelaşi timp, Bernie Sanders pare să fi câştigat alegerile primare în tabăra democrată în acelaşi stat.
Senatorul texan Ted Cruz.
Senatorul texan Ted Cruz. (Captură Foto)

Cruz a anunţat marţi seara că nu mai are o rută viabilă pentru victorie, în mijlocul şocului şi dezamăgirilor susţinătorilor săi.

“De la început am declarat că voi continua cât timp există o cale viabilă pentru victorie. În această seară îmi pare rău să o spun dar se pare că acea cale a fost închisă”, a declarat senatorul din Texas mulţimii de suporteri adunaţi din Indianapolis.

“Am dat tot ce am putut dar alegătorii au ales o altă cale”, a susţinut Cruz, a cărui retragere îl lasă pe John Kasich în poziţia de unic rival al lui Trump în tabăra republicană.

Trump a obţinut peste 50% dintre voturile din Indiana, această victorie apropiindu-l şi mai mult de cursa prezidenţială din noiembrie.

Cruz a mizat pe o victorie în primarele din Indiana pentru a încetini progresul miliardarului din New York în privinţa obţinerii nominalizării de către Partidul Republican.

Conform primelor datelor, Trump a obţinut 53,8% dintre voturi, Cruz a obţinut 33,9%, în timp ce guvernatorul din Ohio John Kasich a obţinut doar 9,4%.

La scurt timp după retragerea lui Cruz, Reince Preibus, preşedintele Partidului Republican, a declarat că Trump va câştiga cel mai probabil nominalizarea în această tabără, în ciuda faptului că miliardarul a provocat o diviziune în sânul partidului în lunile recente prin retorica şi poziţia sa.

Înaintea primarelor de marţi, atacurile dintre Cruz şi Trump s-au amplificat semnificativ şi au devenit mai personale. Într-un interviu cu Fox News, Trump a făcut o legătură între tatăl lui Cruz şi asasinarea lui John F. Kennedy, determinându-l pe senatorul din Texas să îl numească pe Trump un “cretin”, printre altele.

Cursa democrată rămâne strânsă

În tabăra democrată, Bernie Sanders a învins-o pe Hillary Clinton în primarele din Indiana, conform unui sondaj realizat de Associated Press.

Sanders, un democrat socialist autodeclarat, s-a aflat în faţa lui Clinton cu 53,2% la 46,8%. Cu toate acestea, fostul secretar de stat Clinton se află cu mult în faţă în bătălia pentru obţinerea nominalizării în tabăra Partidului Democrat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe