Teatrul Ţăndărică oferă spectacole online gratuite: Copiii au nevoie să fie scoşi în afara tensiunii sociale

Scenă din piesa “Copacul cu jucării”, ce va fi transmisă online pe pagina de Facebook a Teatrului Ţăndărică
Scenă din piesa “Copacul cu jucării”, ce va fi transmisă online pe pagina de Facebook a Teatrului Ţăndărică (Facebook - Teatrul Ţăndărică)

Pe fundalul epidemiei de coronavirus, de-a lungul căreia românii sunt rugaţi să-şi limiteze cât mai mult activităţile sociale şi ieşirile în oraş, Teatrul Ţăndărică vine cu acţiuni în sprijinul părinţilor nevoiţi acum să-şi ţină copiii mai mult în case: va oferi gratuit spectacole online.

Concret, Teatrul Ţăndărică a anunţat, luni, pe pagina de Facebook a instituţiei că, începând de marţi, vor fi difuzate online, gratuit, spectacole de teatru pentru cei mici. Astfel, de luni până vineri inclusiv transmisia online va începe de la ora 10:00 în timp ce în zilele de weekend, este programată de la ora 11:00.

Primul spectacol ce va fi difuzat se numeşte “Copacul cu jucării”, şi este programat pentru marţi, la ora 10:00.

„Hei, #micispectatori, părinţi şi bunici! Lui Ţăndărică îi e dor de voi!

Chiar dacă deocamdată nu ne mai putem întâlni, începând de mâine vom transmite spectacolele pe pagina noastră de Facebook!

Foarte important! Spectacolele vor fi disponibile în regim de transmisie Live (conform programului ataşat) şi vor putea fi vizionate timp de 90 de minute începând cu ora programată.

Abia aşteptăm să ne revedem!”, a fost primul mesaj prin care Teatrul Ţăndărică îşi anunţă iniţiativa.

Ulterior, în urma multor mesaje pozitive de feedback primite, reprezentanţii teatrului pentru copii din Capitală au revenit cu un nou mesaj în care precizau că:

„1. Spectacolele vor putea fi vizionate exclusiv pe pagina noastră de Facebook, Teatrul Ţăndărică România.

2. Spectacolele vor începe la ora anunţată în program (ora noastră obişnuită de la Sala Ţăndărică. De luni până vineri de la oră 10:00 şi sâmbătă şi duminică de la ora 11:00) şi vor fi vizibile pentru o perioadă limitată de timp.

3. Pentru a viziona transmisiile este suficientă o conexiune bună de internet.

4. Transmisiunile sunt gratuite”.

Contactat de edupedu.ro, directorul teatrului Călin Mocanu a declarat că, în condiţiile actuale „există o mare nevoie de a scoate copilul din faţa unui televizor şi a unei tensiuni sociale care-i pot dăuna securităţii emoţionale.

“Dacă în jurul copilului, de la bunici până la părinţi şi televizor se vorbeşte despre ce va fi, de capătul lumii…, eu vreau să le ofer un divertisment. După această criză vom inventa concursuri, pentru că mi-am dat seama că este nevoie de concursuri reale pentru copii. Vom găsi pentru Facebook activităţi separate de producerea şi prezentarea unor spectacole de excepţie“, a mai adăugat Călin Mocanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură