Teatrul Nottara îşi închide temporar porţile

Amplasat într-o clădire cu bulină roşie, unul dintre cele mai îndrăgite teatre din Bucureşti - Nottara - şi-a suspendat activitatea, pe termen nedefinit.
Teatrul Nottara, conferinţă de presă privind Deschiderea stagiunii 2013-2014. În imagine, Diana Lupescu şi Marilena Ţepuş
Teatrul Nottara, conferinţă de presă privind Deschiderea stagiunii 2013-2014. În imagine, Diana Lupescu şi Marilena Ţepuş (Epoch Times România)

Aflat într-o clădire considerată a fi cu risc seismic ridicat, Teatrul Nottara din Bucureşti şi-a suspendat activitatea. Porţile teatrului se închid în urma promulgării de către preşedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în astfel de clădiri, până la consolidarea acestora.

"Având în vedere dispoziţiile Legii nr. 282/2015, publicată în Monitorul Oficial nr. 806 din 19 noiembrie 2015, de completare şi modificare a Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994, privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, vă aducem la cunoştinţă cu regret faptul că, începând cu data de 23.11.2015, teatrul nostru este obligat să dispună suspendarea organizării tuturor spectacolelor şi evenimentelor programate în sălile situate în Bd. Magheru nr. 20, sectorul 1, pe termen nedefinit.", informează conducerea teatrului, într-un articol publicat pe site-ul instituţiei.

"Vă asigurăm de toată disponibilitatea noastră în legătură cu recuperarea sumelor de bani aferente biletelor vândute până în acest moment, pentru spectacolele anulate.

De asemenea, vă asigurăm că teatrul a depus şi va depune, la toate autorităţile competente, absolut toate diligenţele necesare pentru rezolvarea de urgenţă a acestei situaţii, solicitând Primăriei Municipiului Bucureşti, în subordinea căreia ne aflăm, inclusiv punerea la dispoziţie a unui alt spaţiu, în vederea susţinererii temporare a reprezentaţiilor noastre.", adaugă managementul teatrului Nottara.

Reamintim că legea care determină suspendarea activităţii Teatrului Nottara a fost dată la scurtă vreme după incendiul din Colectiv. Tragedia care a dus, până acum, la moartea a 50 de tineri a ridicat mai acut ca niciodată problema standardelor de siguranţă ce trebuie îndeplinite de clădirile/locurile în care au loc evenimente cu public.

Nottara funcţionează într-o clădire cu bulină roşie de pe Bulevardul Magheru, respectiv o clădire cu risc seismic maxim.