Teatru al absurdului în Parlament. Război pesedisto-pesedist pe numirea vicepreşedinţilor ANCOM

Acum 3 luni, PSD a dat afară vicepreşedinţii ANCOM. După ce le-a plătit 12 salarii compensatorii, acum Cabinetul Tudose vrea să-i aducă înapoi, însă social-democraţii din comisiile parlamentare de specialitate nu au votat propunerile propriului guvern.
Cătălin Drulă
Cătălin Drulă (Facebook.com / Cătălin Drulă)

ANCOM, reglementatorul pieţei de telecomunicaţii şi a spectrului radio, este în prezent victima unui război pesedisto-pesedist care a atins astăzi noi culmi ale absurdului, susţine deputatul USR Cătălin Drulă.

"Astăzi am audiat în Comisia de IT reunită cu cea Economică de la Senat propunerile guvernului Tudose pentru funcţiile de vicepreşedinţi. Pot spune după audieri că cei doi domni propuşi sunt profesionişti desăvârşiţi cu zeci de ani de experienţă în domeniu.

Singura problemă este că cei doi sunt exact cei concediaţi acum 3 luni din funcţiile de directori în ANCOM de omul pus de PSD peste noapte acolo în mai, dl. Diţă (după ce a schimbat procedura de numire peste noapte prin OUG).

Deci PSD schimbă legea de numire a preşedintelui ANCOM, numeşte un om de casă care, ca primă măsură, concediază profesioniştii din instituţie. După 3 luni, PSD îi repropune pe cei daţi afară ca vicepreşedinţi ai aceleiaşi instituţii", susţine Drulă, într-o postare pe Facebook.

Culmea absurdului nu este însă aceasta, arată deputatul, PSD împingând ridiculul la grade de nemaivăzut:

"Şi asta nu e tot - între timp, cei doi au primit şi 12 salarii compensatorii (pe drept, conform contractului de muncă) pentru concedierea abuzivă. Dacă vi se apare că absurdul este maxim, nu am ajuns încă la final.

Culmea absurdului a fost atinsă la audierea de astăzi când pesediştii din Comisie nu au votat propunerile propriului guvern. Deşi cei doi s-au prezentat excelent, aşa cum spuneam, lucru evident pentru toată lumea, cei de la PSD au cerut amânarea raportului şi au avut voturile pentru a o aproba (11 voturi la 6).

Se pare că facţiunile din PSD sunt în plin război pe tema ANCOM, o instituţie care era funcţională şi dată model înainte să se apuce să o destructureze. Le cer domnului Dragnea şi domnului Tudose explicaţii publice pe această temă", concluzionează Drulă.