Tavan prăbuşit la o şcoală din Rahova

Un tavan care era înverzit de mucegai încă de anul trecut s-a prăbuşit pe holul Şcolii 141, acuză jurnalistul Radu Ciorniciuc.
Tavan prăbuşit la şcoala 141
Tavan prăbuşit la şcoala 141 (Radu Ciorniciuc)

Tavanul din rigips de la ultimul etaj al Şcolii nr. 141 din Rahova s-a prăbuşit, joi. Din fericire, zilele acestea fiind Săptămâna Altfel, elevii nu erau în unitatea de învăţământ, cu excepţia a patru fetiţe care au fost prinse într-una din clase.

"Una din fetiţe - din informaţiile pe care le am până acum - s-a intoxicat cu praf. Restul sunt tefere", semnalează, pe Facebook, jurnalistul Radu Ciorniciuc.

Potrivit jurnalistului, "tavanul prăbuşit era verde de mucegai cel puţin de anul trecut - nimeni nu s-a obosit să-l repare - doar e şcoală de cartier "rău-famat".

"Cine e responsabil pentru dezastrul ăsta trebuie să răspundă în faţa legii", îşi încheie postarea Ciorniciuc.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, citat de news.ro, unitatea de învăţământ era în evaluare, iar din vară, Primăria Sector 5 urma să demareze lucrări de reabilitare.

Săptămâna viitoare, elevii ce urmau să aibă ore în clasele afectate de prăbuşirea plafonului vor fi transferaţi în alte unităţi de învăţământ.