Tătaru, după criza de râs a lui Rafila: Am pretenţia ca cei care înţeleg mesajul să-l poată transpune pe înţelesul tuturor

Nelu Tataru - gov.ro
Nelu Tataru - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că are pretenţia ca cei care i-au înţeles mesajul legat de evoluţia Covid-19 în România “să-l poată transpune pe înţelesul tuturor dacă eu nu am reuşit". Afirmaţia vine în contextul în care profesorul Alexandru Rafila, directorul Societăţii Române de Microbiologie, invitat la emisiunea „Marius Tucă Show”, a izbucnit în râs după ce a fost rugat de realizatorul emisiunii să comenteze două dintre declaraţiile făcute recent de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

"Nu am discutat cu profesorul Rafila în ultimele zile. Noi avem un Comitet ştiinţific care ne prezintă zilnic evaluările pe care le raportează şi Comitetul pentru Comunicare Strategică. Cred că dumnealui şi-a dat seama, poate după emisiune, şi va încerca să explice tocmai explicaţiile pe care eu le-am dat vis-a-vis de această evoluţie pe trendul ascendent, dar ascendentul manifestându-se de la o zi la alta cu un număr mai mic de cazuri, chiar dacă este în creştere progresivă. Mă repet, am pretenţia de la cei care înţeleg mesajul să-l poată transpune pe înţelesul tuturor dacă eu nu am reuşit", a declarat ministrul Tătaru.

Reamintim că este vorba despre următoarele două comentarii aparent alambicate, făcute de ministrul Sănătăţii, şi pe care Marius Tucă le-a citit râzând cu lacrimi:

1. „Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca şi intensitate a creşterii numărului de cazuri de la o zi la alta - nu suntem în scădere - suntem în momentul în care, dacă respectăm următoarele săptămâni nişte lucruri, ar trebui să ajungem la un platou. (...) Eu aş vrea să se stabilească la 1.200, la 1.300, dar el se poate stabili la 1.500. Dar la 1.500 la 10 zile înseamnă încă 300 de cazuri în plus la terapie intensivă”.

2. „Încă este primul val, dar noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoaşe. Putem face o a doua cocoaşă care poate fi mai violentă decât prima, în condiţiile în care dacă atunci acţiona un instinct de conservare, acum parcă acest instinct de conservare este dat la o parte de concetăţenii noştri”.

În ambele cazuri, profesorul Rafila nu şi-a putut înfrâna amuzamentul şi a izbucnit în râs cot la cot cu Tucă. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne