Tatăl unei victime de la Colectiv: M-au somat să plătesc pentru urgentarea cazului. Sau voi fi executat silit pentru îndrăzneala mea!

Alexandru Hogea
Alexandru Hogea (Facebook)

Tatăl unei victime de la Colectiv a declarat că statul român i-a cerut să plătească cheltuieli judiciare în valoare de 100 de lei pentru că a “îndrăznit” să ceară urgentarea dosarului în care sunt anchetaţi cei responsabili pentru acea tragedie. Mai mult, tatăl susţine că a fost somat să plătească acei bani, “dacă nu vrem să fim executaţi silit”.

“Salut, dragul nostru Alexandru. Au trecut 4 ani şi 9 luni. Cum este Raiul astăzi? Cum se vede viaţa noastră de acolo? După cum îţi spuneam în iunie, statul român ne-a ‘tras de urechi’ că am îndrăznit să cerem urgentarea dosarului în care sunt anchetaţi criminalii voştri, obligându-ne la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare. Mai mult decât atât, zilele trecute am primit o somaţie pentru plata sumei respective dacă nu vrem să fim executaţi silit. Le ‘înţeleg’ raţionamentul. Cum îndrăznim noi, câţiva părinţi ai căror copii au murit la Colectiv, să le cerem procurorilor ce se ocupă de acest caz, să finalizeze cercetările şi să trimită dosarul în instanţă? Nu au trecut decât 3 ani şi 10 luni de când am depus plângerea penală”, a afirmat Narcis Hogea pe pagina sa de Facebook, într-o mesaj postum către fiul său mort.

Potrivit tatălui, în ochii autorităţilor, familiile victimelor de la Colectiv care cer anchetarea vinovaţilor şi care au “îndrăznit” să ceară trimiterea în judecată a lui Raed Arafat pentru modul în care a gestionat întreaga situaţie, sunt “tupeişti”.

“Ce reprezintă Apuseni, Siutghiol, Colectiv? Doar câţiva morţi care nu-l pot opri pe marele Zeus- Arafat să fie în continuare salvatorul românilor. Cum îndrăznim să-l acuzăm pe Bănicioiu, cel mai mare ministru al sănătăţii de pe planetă, de moartea copiilor noştri. Ce ştim noi prin ce trecea el, ‘săracul’, în perioada aceea. Noi eram prin spitale, bucurându-ne împreună cu copiii noştri de cele mai bune condiţii posibile. În acest timp Arafat, Bănicioiu şi restul găştii criminale descopereau că Mecanismului Uniunii Europene pentru protecţie civilă este o prostie, chiar dacă, până atunci fusese activat de guverne europene pentru salvarea cetăţenilor lor. Săracii de ei se gândeau la bugetul ţării, pentru că, nu-i aşa, banii de la ministerul sănătăţii nu sunt pentru oricare contribuabil român, ei sunt păstraţi pentru cazuri importante. Nu se ştie când îl apucă cufureala pe vreun deputat sau senator şi trebuie transportat de urgenţă în cel mai bun spital al lumii”, a adăugat tatăl îndurerat.

Totodată, Narcis Hogea se arată nemulţumit de faptul că Victor Ponta, care era premier în momentul producerii tragediei, nu a fost penalizat pentru modul în care a fost gestionată criza, în afară de a-şi fi dat demisia în noiembrie 2015.

“Cum îndrăznim să ne legăm de Ponta, veşnica tânără speranţă din politica românească, şcolit în diverse cercuri importante. El, prim ministrul României în 2015, era plecat din ţară la momentul Colectiv şi nu are nicio responsabilitate în gestionarea crizei. Mai mult decât atât şi-a dat demisia în 4 noiembrie 2015. Săracul de el, a pătimit prea mult! În rest despre noi, numai de bine. Aceeaşi durere care se amplifică prin conştientizarea neputinţei noastre de a face dreptate în numele vostru”, a mai scris Hogea.

“Ai grijă de tine, fiule! Te iubim!”, a încheiat tatăl lui Alexandru.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015, la clubul Colectiv din Bucureşti au decedat un număr de 64 de persoane. În afară de cele 26 de persoane decedate în incinta clubului şi de una care a murit în drum spre spital, în faza iniţială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În săptămânile de după incendiu şi-au pierdut viaţa alte 37 de persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne