Tatăl adoptiv al Sorinei: Olguţa Vasilescu cunoştea acest caz şi a intervenit personal

Olguţa Vasilescu
Olguţa Vasilescu (Epoch Times România)

Tatăl adoptiv al Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă al cărei caz a inflamat puternic opinia publică, susţine că întreaga poveste a căpătat dimensiuni halucinante şi că familia sa şi avocaţii primesc de câteva zile ameninţări cu moartea din partea celor convinşi că fata a fost adoptată pentru a-i fi prelevate organele.

În condiţiile în care în spaţiul public circulă astfel de poveşti iar adopţia a fost contestată, tatăl adoptiv al fetiţei declară că poziţia autorităţilor române referitor la acest caz este surprinzătoare, pentru că acestea pun la îndoială o decizie judecătorească definitivă şi procedura de adopţie care s-a derulat greu de la început. Mai mult, Săcărin susţine că însăşi Olguţa Vasilescu cunoştea acest caz şi ar fi intervenit personal la Consiliul Judeţean Mehedinţi pe când era ministru al Muncii pentru a se asigura că procedura de potrivire a familiei adoptive cu Sorina îşi va urma calea legală şi se va desfăşura conform normelor.

Reamintim că ieri, la Parlament, Olguţa Vasilescu a vorbit despre acest subiect, lăudând legea adopţiilor. De asemenea, fostul ministru a ţinut să precizeze că USR a venit cu un amendament prin care propunea ca şi cetăţenii străini să poată adopta copii, menţionând că nu a fost de acord cu acest lucru.

Când presa a subliniat că cetăţenia părintelui n-are nicio legătură cu ce s-a întâmplat în cazul Sorina şi a întrebat-o dacă n-ar fi rău să fie lărgită plaja celor ce pot adopta având în vedere că mulţi copii rămân neadoptaţi, Olguţa Vasilescu a răspuns NU.

De-a lungul declaraţiilor acordate presei, Vasilescu n-a menţionat nimic despre faptul că ar fi fost la curent cu cazul Sorina înainte ca acesta să explodeze în spaţiul public şi că ar fi intervenit pentru adopţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne