Tăriceanu: "Toată lumea face gargară cu corupţia, de dimineaţa până seara, numai cu corupţia în gură stau!"

Cunoscut pentru discursurile sale anti-Justiţie, Tăriceanu s-a remarcat din nou acuzând că în România are loc o vânătoare de vrăjitoare, astfel încât foarte mulţi primari au fost obligaţi să treacă prin anchete neplăcute pentru ei.
Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Prezent la Adunarea generală a Asociaţiei Comunelor din România, seful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu i-a compătimit pe aleşii locali care sunt obligaţi să treacă prin anchete extrem de neplăcute pentru ei şi a opinat că în România are loc o vrăjitoare de vrăjitoare, asta în timp ce toată lumea face gargară cu corupţia de dimineaţa până seara.

"M-am bucurat foarte mult că am putut să punem în aplicare decizia care a fost susţinută de noi în campanie de creştere a salariilor pentru cei care lucrează în administraţia locală. În România, după cum vedeţi, de câţiva ani buni, este o vânătoare de vrăjitoare. Foarte mulţi primari au trebuit să treacă prin anchete extrem de neplăcute pentru ei, deoarece le-au afectat imaginea publică, nu i-au lăsat să lucreze. Foarte mulţi, în final, s-a dovedit că sunt nevinovaţi. Dar au făcut acest periplu prin faţa televizoarelor, pe care îl vedem de câţiva ani de zile şi care, parcă, are drept scop, umilirea unor oameni şi distrugerea elitelor româneşti", a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres, în faţa primarilor de comune.

În continuarea discursului său, Tăriceanu a acuzat că toată lumea stă cu corupţia în gură de dimineaţa până seara şi nimeni nu vorbeşte despre cauzele acesteia.

"Ei bine, toată lumea în România face gargară cu corupţia, de dimineaţa până seara, numai cu corupţia în gură stau. Toată lumea se preocupă de efectele corupţiei. Nimeni nu vorbeşte despre cauzele corupţiei din România. Eu cred că, dacă vrem să avem o administraţie care să fie de calitate, cu oameni bine pregătiţi, nu putem să ne imaginăm că îi plătim prost şi să avem şi performanţă", a adăugat preşedintele Senatului.

Reamintim că Tăriceanu, politician care s-a remarcat de-a lungul timpului prin discursuri incendiare despre presupuse abuzuri ale DNA şi, în genere, ale Justiţiei, are pe rol un dosar penal în care este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.