Tăriceanu: Sunt dezamăgit şi am un gust amar. Îi compătimesc pe tinerii care protestează

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, s-a arătat "dezamăgit", duminică, la gala Premiilor Tineretului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (TLDE), de tinerii care merg la manifestări publice, "unde parcă militează pentru slava instituţiilor represive ale statului".

"Sunt dezamăgit şi am un gust amar când văd, uneori, tineri care merg chiar la manifestări publice, unde parcă militează pentru slava instituţiilor represive ale statului, parcă şi-au ales modele cum ar fi Kovesi sau Coldea şi atâta înţeleg ei din ceea ce înseamnă o ţară europeană, o ţară liberă, o ţară democrată. Îi compătimesc pe aceşti tineri şi compătimesc şi partidele din care fac parte, pentru că, în loc să le insufle idealuri măreţe, aşa cum poate am avut noi în momentul căderii comunismului, îi lasă să se ducă pe acest drum care este surprinzător pentru toată lumea", a afirmat Tăriceanu, citat de Digi24.

Liderul ALDE i-a îndemnat pe tinerii din partidul pe care îl conduce să arate că România a scăpat de această "moştenire absolut nedemocratică".

"Mă uit în Statele Unite, în Europa, am văzut tineri care ies în stradă să manifesteze pentru libertate, pentru democraţie. Acestea sunt valorile care au construit lumea liberă şi prosperă şi pentru care vă chem să militaţi şi voi în continuare. Nu putem să construim o Românie a democraţiei fără libertate. Toată lumea îşi doreşte prosperitate, dar la baza oricărei societăţi sunt libertatea şi democraţia. Acestea sunt şi valorile care, atunci când eram mai tânăr, imediat după căderea comunismului, am văzut oameni pentru care ele reprezentau ţelul suprem. Nu mi-am imaginat că după 30 de ani unii se întorc la vechile obiceiuri şi mentalităţi comuniste. Arătaţi voi, măcar, că v-aţi debarasat de această moştenire absolut nedemocratică", a precizat Tăriceanu.