Tăriceanu: Şi eu am aşteptat peste jumătate de oră la coadă să votez şi nu m-am simţit nicidecum umilit

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a sărit, marţi, în apărarea colegului său de partid, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, la dezbaterea pe moţiunea simplă din Senat, încercând să arunce pisica în curtea ambasadorilor şi consulilor români din străinătate pentru situaţia votului din diaspora.

„Dimensionarea secţiilor de vot a fost făcută pe baza aprecierilor, şi subliniez, a aprecierilor misiunilor diplomatice şi consulatelor româneşti din străinătate. Nu există nicio evidenţă a locurilor şi a numărului de români care locuiesc în străinătate. Nu avem nicio evidenţă globală, nu avem nicio evidenţă locală”, a argumentat şeful ALDE.

În acest context, Tăriceanu a acuzat opoziţia că a rămas surdă la „argumentele factuale” ale lui Meleşcanu referitoare la scrutinul din 26 mai.

„Ca într-un adevărat dialog al surzilor, am ascultat luări de poziţie care, evident, nu au vrut să ţină seama de niciunul din argumentele factuale prezentate de ministrul de Externe, care au determinat situaţia pe care o cunoaştem la alegerile din ziua de 26 mai”, a precizat preşedintele Senatului.

Totodată, liderul ALDE a încercat să minimalizeze faptul că foarte mulţi români din diaspora au stat la coadă la secţiile de votare chiar şi 8 ore, fără a mai reuşi să îşi exercite dreptul de vot, argumentând că şi el a aşteptat o jumătate de oră ca să poată vota şi nu s-a simţit umilit.

”Unii au tras concluzia că guvernul a vrut să îi umilească pe aceşti cetăţeni ai noştri. Nu ştiu unde este încercarea de umilinţă. Cred că şi eu, ca şi dumneavoastră, în ziua de 26 mai a trebuit să stau peste jumătate de oră la coadă să aştept să votez şi nu m-am simţit nicidecum umilit”, a conchis Tăriceanu.